Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Temperatura 2.0D

Gość ceziman

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie troche poczytałem na forum o cyrkach z temperatura bo dzisiaj mi o maly wlos nie zagotowalaby sie woda, na szczescie zauwazylem rosnacy wskaznik temperatury jak jeszcze byl przed czerwonym polem pod biala kreska. Mam W10 2.0 diesel, chlodnica z dwoma wentylatorami i wlasnie... zaden z tych wentylatorow nie chce sie wlaczac!!! Po podlaczeniu "na krotko" wentylatory dzialaja - kazdy z osobna. Powiedzcie czy podczas normalnej pracy silnika powinien jeden tylko sie wlaczac czy dwa? Co to moze byc? Czujnik temperatury? Termostat?

padl ci ten czujnik co jest przy rurce odplywowej od strony pompy wtryskowej co idzie bodajze pod rura dolotu powietrza, a jak masz dwa wentylatory to najpierw wlancza jeden, a gdy temp, silnika dostanie wiekszej temp. do dopiero wlancza sie drugi. mialem podobny problem ze sie nie wlanczal wentylator ale wymienilem ten czujnik i jest wszystko ok. a ze sie gotuje to juz inna sprawa moze byc to termostat... albo w najgorszym przypadku uszcelka pod glowica tak bylo w moim przypadku. :sad: . albo wykrec ten czujnik i wsadz do goracej wody i zobacz czy sie wlancza wentylator

ale przeciez gdyby sie wlaczaly wentylatory to nie doszloby do gotowania sie wody prawda? takze mam nadzieje, ze to tylko wina nie wlaczajacych sie wentylatorow a nie uszczelki pod glowica... bo bym sie przerazil :(

[ Dodano: Pon 21 Sie, 2006 17:52 ]

DZISIAJ DIAGNOZA WYKAZALA WYJE... USZCZELKE POD GLOWICA! MAM NADZIEJE, ZE TO TYLKO USZCZELKA A NIE COS WIECEJ NP: SAMA GLOWICA CZY TEZ POWYGINANY BLOK... POWIEDZCIE CZY TAK SIE ZDARZA Z TYM BLOKIEM W NISSANACH?

ze peknieta glowica? tez tak moze byc... ale ze wygiety blok? nie sadze? ale wszystko jest mozliwe, ale jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem. jedz do mechanika niech sciaga glowice i obluka czy peknieta

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...