Gość vidi Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Witam!Właśnie się dowiedziałem że moje przepuszczenia odnośnie podświetlanej popielniczki są słuszne ma być(przecież jest bezpiecznik) Jutro się za to zabiorę.Mam pytanie nie znalazłem odpowiedzi na forum:czy zapalniczka też jes podświetlana?Tą samą żarówą co popiołka czy też inną, jeżeli inną to jak się tam dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 [ Dodano: Nie 20 Sie, 2006 11:06 ] W N14 podświetlana jest zapalniczka i popielniczka(oddzielną żarówką) :idea: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 jeżeli inną to jak się tam dostać? Do popielniczki i zapalniczki musisz wyjąść środkowy przedni panel. A robisz to w ten sposób: - pierwsze co to wyjmujesz popieniczkę poniżej są dwie śróby odkręcasz je - po drugie dla ułatwienia możesz zdjąć meszek od skrzyni biegów są tam dwie zwsówki od strony ręcznego(1,5 - 2 cm od brzegów) potrzebny ci będzie cięki płąski śrubokręt - po trzecie na wysokości przycisków są zatrzaski wystarczy że pociągniesz do siebie panel Uważaj żeby nie urwać kabli. powyjmyj wszystkie wtyczki do przycisków i od zapalniczki. Jak masz wyjęy już panel to widziesz zapalniczkę od tyłu. Z boku jej jest wtyknięta na trzech zatrzaskach. I tak masz tą żarówkę. Teraz do deski środkowej za popielniczką jest take coś białego musisz to rozkręcić wyjąść wtyczkę i też masz już żarówkę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Dzięki zabieram się do roboty jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Dzięki zabieram się do roboty jutro. Dobrze że nie dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Dzięki zabieram się do roboty jutro. Jak masz mozliwosci to zrob fotki z opercaji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 No to gotowe!Nie robiłem fotek aparat pożyczyłem kumplowi na wyjazd Wczoraj nie robiłem bo już byłem w pracy i przez to też nie mogłem udać się na spot regionalny :cry: Nie mogę się doczekać wieczorka żeby móc w pełni ocenić efekt swej pracy.Bedzie pewnie tak ślicznie się świecić jak w kościółku :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jak masz mozliwosci to zrob fotki z opercaji n Ja w niedługim czasie będę u siebie wymieniał tylko muszą dojść do mnie żarówki od raflskiego. Jak nie zapomnę to popstrykam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jak masz mozliwosci to zrob fotki z opercaji n Ja w niedługim czasie będę u siebie wymieniał tylko muszą dojść do mnie żarówki od raflskiego. Jak nie zapomnę to popstrykam sobie No jak dasz rade to popstrykaj fotki bo albo ja zle patrze ale nie dopatrzalem sie u siebie podswietlenia takowego :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Seba żróweczki są sprytnie ukryte przed naszym wzrokiem :wink: W popielniczce w takiej białej obudowie-trzeba wykręcić całą-2 śrubki.W zapalniczce oprawka w zatrzsku (pod zasilaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szfystack Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a gdzie takie żaróweczki można kupić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 W pawie każdym elektronicznim sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szfystack Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a jakieś oznaczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 a jakieś oznaczenia??? Niby w przyciskach jest żarówka oznaczona jako T5 ale pewnie nie będą wiedzieli o co chodzi. weż na wzór starą powinni dobrać pamiętaj napięcie 12V i 0.3W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szfystack Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 czyli ta sama co przy podświetleniu przycisków??? Chyba jutro rozbiorę deskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ja nie jestem pewien aby byly te same co w podswietleniu przyciskow... Ale mysle ze najlepiej wypowie sie w temacie vidi bo on bawil sie ostatnio z tym podswietleniem a ja przyznaje jeszcze tam nie zagladalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ja nie jestem pewien aby byly te same co w podswietleniu przyciskow... Ale mysle ze najlepiej wypowie sie w temacie vidi bo on bawil sie ostatnio z tym podswietleniem a ja przyznaje jeszcze tam nie zagladalem Kurde ta pogoda żle na mnie wpływa. Zle przeczytałem. W przy7ciskach są inne niż te w popielniczce i jeszcze inna jest przy zapalmiczce. O ile pamiętam to w popielniczce jest W5W ale nie daję sobię odciąć ręki. Koło zapalniczki jest jeszcze inna mniejsza niż W5W. kurde czekam na paczkę od rafalskiego i jeszcze nie doszło Pie1!@#$#!@ Poczta Polska. Dysk przysłąli mi uszkodzony ciu@$@#%. Jak dostanę to zaczynam rozbieranie panelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Podświetlanie zapalniczki i popielniczki jest na innych zarówach niż przyciski- wymieniałem tydzień temu :smile: Ja wyciągnełem żaróweczki wizualnie są takie same tylko ze ta z popielniczki miała kondoma klolorowego który mi sie zwulkanizował i szlag go trafił przy sciąganiu założyłem bez i też świeci.Z wyciągniętymi żaroweczkami podjechałem na podliską stację paliw zapłaciłem 1,6 zł. za 2 sztuki i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 a nie mowilem ze vidi najbardziej wtajemniczony ja za ta wymiane wezme sie w przyszlym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Sorki za nie wyrażne zdjęcia były robione słabym sprzętem i jeszcze sam je robiłem . Na początku małe sprostowanie. Pomyliłem się w zapaniczce i popielniczce są takie same żarówki. Aby rozebrać przedni panel trzeba wyjąść meszek gałki zmiany biegów. Aby to zrobić musicie wgiąć wsówki między łączeniami, po niżej na zdjęci zaznaczyłem jako P. Kolejny krok to wyjąść popielniczkę i odręcić dwie śróbki 1. NAstępnie delikatnie pociągnąć od dołu cały panel. Dalej wyciągamy wszystkie wtyczki od przycisków. i od zapalniczki. Wyciągamy przyciski z panelu. Po bokach przycisków są zatrzaski, teraz sprawa łatwa na przyciskach są takie okrągłe(nie wiem jak to nazwać) odkręcamy je tak na 1/4 obrotu aż oczujemy opór, odwracamy żeby to coś było do dołu i uderzamy o rękę aż wylecą Wymieniamy żarówki uważając na kapturki żeby ich nie popsuć, w nowych żarówkach jest za dużo drucika ale po to jest żeby spokojnie zawinąc jak stare, nadmiar obcinamy i wkładamy na swoje miejsce. Następnie wyjmujemy żarówkę w zapalniczce. Jest na trzech zatrzaskach, odginamy je aby ich nie urwać i wyciągamy ją. Żarówka w popielniczce. Na początek odkręcamy prowadnicę, jest przykęcona na 2 śróbkach od spodu. Następnie wykręcamy żarówkę Można jeszcze wymienić żarówkę tam gdzie są sówaki. Odkręcamy 4 śróbki po bokach(dwie na każdą stronę). Delikatnie wpychamy całość do środka, następnie przesówamy w prawo (jest tam mała wnęka), obracamy i powinno wyjść. żarówka jest po środku, podważamy i powinno wyjść. No i powoli można to składać do kupy. Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem całą procedurę wyjmowania panelu środkowego, i może odgadniecie co jest na zdjęciach, Muszę jeszcze raz zrobić zdjęcia żarówką bo wyszły bardzo nie wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elraf Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 cholerka u mnie się nie świeci też ale dobrze że nie palę nie muszę takiej roboty wykonywać bo mi nie przeszkadza ale widzę że kupę czasu musiało zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Pablo wielkie dzięki za tak porząny opis u mnie też jest ten problem jutro sie zabieram do zrobienia tej usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 holerka u mnie się nie świeci też ale dobrze że nie palę nie muszę takiej roboty wykonywać bo mi nie przeszkadza ale widzę że kupę czasu musiało zająć. ja doszedłem do takiej wprawy że rozebranie panelu zajmuje mi ok 2 min tak naprawdę t się szybko to rozbiera bo wszystko jest na "wierzchu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 no ja tez to rozbieralem z 20x chyba juz ten kokpit srodkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 A ja mam pytanie czy powinny byc podswietlane także przyciski od ogrzewania szyby itp? Bo u mnie świeci tylko ikonka awaryjnych a np w przycisku od lampy przeciwmgłowej po wciśnięciu zapala sie tylko taka mała dioda :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi