Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Która ładniejsza??

Gość bartixxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wiedzieć czy użytkownikom forum podoba sie almera od 2000r czy po FL od 2003 r i dlaczego.Ja mam po liftingu i mi sie bardzo podoba w wiekrzości ze wzgledu na leflektory i przedni zderzak oraz zmiany w kabinie pasażerskiej

Mi najbardziej podobałoby się połączenie obu modeli. Przed liftingiem auto miało ładniejszy zderzak przedni, więc powinien zostać, ale reflektory soczewkowe z modelu po 2002 :)

Tył zdecydowanie z wersji przed FL.

Wersja N16 przed liftem jest ładniejsza. Dlatego też sam zakupiłem almerke z ostatniej dostawy jaka była do ASO w Olsztynie.

Dla mnie tył przed FL jest ok tylko ta czarna listwa nad tablicą rejestracyjną.Psuje moim zdaniem cały tył :?

Listewkę można pamalować pod kolor nadwozia i wszystko bedzie oki.

Zdecydowanie po fl

ładniejsze światła przód i tył

co do zderzaka to jest mi obojętny.

ale w almie się zakochałem z czasów przed fl (n16) do dzisiaj mi się alma bardzo podoba.

z almą prawdopodobnie będę jeszcze z półtora roku i skok na subaru a jak nie to zostaję z almą na wiele lat...

micry k12 nie zmienię. Nic jej nie podskoczy w tym segmęcie przez wiele lat. Ma wszystko co powinna mieć i jeszcze więcej. Ostatnio oglądałem nowego yarisa, polecam, można nieźle się pośmiać w salonie i wyśmiać sprzedawcę a ja to lubie :twisted:

pozdro

mi sie przed FL podobaja bardziej... po FL jakos nei moge sie przekonac - szczegolnie nie podobaja mi sie jak narazie tylne lampy ;

alma przed FL ladnie wyglada z halogenami i nie koniecznie we wszystkich kolorach - patrz moja avatar ;)

podoba mi sie natomiast alma Miska

podoba mi sie natomiast alma Miska

Jeśli to faktycznie dotyczy mojej almerki, to bardzo sie z tego cieszę. Mi też się ona bardzo podoba. :wink:

Ale moja i tak ma najładniejsze felgi i najniższy zawias :D

Felgi mamy takie same tylko moję są niestety w 15". Ale faktycznie z niższym zawieszeniem wygląda duzo lepiej.

Felgi mamy takie same tylko moję są niestety w 15"

to ty też masz toora canonica racing ??

Zgadza się - wersja chrom look. :shock:

może będę stronniczy, bo jeżdżę wersją po FL, ale właśnie te nowsze są ładniejsze. światła, zarówno przednie, jak i tylnie, zderzaki, wnętrze. w starych szczególnie mi się nie podobają te plastikowe nakładki na zderzakach- domyślam się, że występują w zależności od wersji- ale jednak większość almerek sprzed FL jeździ właśnie z nimi.

do przednich swiatel jakos bym sie przekonal ale te tylne to jakos tak nei bardzo mi sie podobaja ;)

zderzaki fajnie sa po FL to sie zgodze... tylny mozna zaadoptowac do starszej 0 jakas czerwona na forum tak juz miala ;)

jak narazie podoba mi sie ta przed liftem jeszcze halogeny i daszek i bedzie jako tako ...

nastepna bedzie juz po FL to moze mi sie spodoba ;) :twisted:

pozdrawiam

marcink, pewnie ze Ci powiem progi sa z firmy ''Cetus'' z Lodzi - dobre wykonanie i przystepna cena,tylna dokładka zderzaka to oryginał GIACUZZO -rewelacja bo z plastiku nic nie peka i pasuje rewelacyjnie, a przednia dokładka jest robiona na wzor GIACUZZO w Poznaniu.

http://www.giacuzzo.com/deutsch/nissan-index.html

• 1 miesiąc temu...

Pas przedni - po fl

pas tylni - przed fl

wnetrze - przed fl ma wiecej schowkow, lepsze materialy i nie tak banalne zegary. Ale punktacja wnetrza zmienia sie na "po fl" jesli rozpatrujemy n-form. To rewelacja mimo ze ergonomia sprzed lat.