Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Otwór centrujący

Gość Bronas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Klubowiczów!!!

Mam mały problem - dlatego zwracam się do Was o poradę. Korzystając z tego, że jestem teraz w USA chcę przesłać do Polski felgi. Chodzi o to, że w tutejszych sklepach internetowych na próżno szukać w wyszukiwarce Opla... dlatego przy wyborze felg muszę wpisywać jakiś inny model. Znam wszystkie parametry felgi która mnie interesuje - niestety sprzedający bardzo często zapominają o jednej ważnej rzeczy - rozmiarze otworu centrującego. Szczerze mówiąc nie chce mi się zbytnio po sprowadzeniu bawić w rzeźbę z pierścieniami, a już tym bardziej z toczeniem felgi pod piastę - stąd moje pytanie: Czy możecie mi doradzić jaki model i rocznik Nissana (obecny oczywiście na rynku amerykańskim) mogę spokojnie wpisywać w wyszukiwarkach, tak żeby znaleźć felgi z takim otworem centrującym jak w Oplu - tzn. 56,6 mm.

Zwracając się o poradę opieram się na tych informacjach:

http://free.polbox.pl/w/wesul/faq.html

z których wynika że Ople i Nissany mają ten sam rozmiar otworu centrującego, ale czy na bank wszystkie???

Przejscie z wiekszego otworu na mniejszy zalatwi pierscien, dorobisz takie w warsztatach slusarskich (bedzie obrany jak u krawca ;) ) na Allegro tego tez jest sporo. Nie rob tylko w druga strone - niektorzy rozwiercaja otwory, a to juz wplywa na wytrzymalosc felgi.

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...