Gość Bronas Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam wszystkich Klubowiczów!!! Mam mały problem - dlatego zwracam się do Was o poradę. Korzystając z tego, że jestem teraz w USA chcę przesłać do Polski felgi. Chodzi o to, że w tutejszych sklepach internetowych na próżno szukać w wyszukiwarce Opla... dlatego przy wyborze felg muszę wpisywać jakiś inny model. Znam wszystkie parametry felgi która mnie interesuje - niestety sprzedający bardzo często zapominają o jednej ważnej rzeczy - rozmiarze otworu centrującego. Szczerze mówiąc nie chce mi się zbytnio po sprowadzeniu bawić w rzeźbę z pierścieniami, a już tym bardziej z toczeniem felgi pod piastę - stąd moje pytanie: Czy możecie mi doradzić jaki model i rocznik Nissana (obecny oczywiście na rynku amerykańskim) mogę spokojnie wpisywać w wyszukiwarkach, tak żeby znaleźć felgi z takim otworem centrującym jak w Oplu - tzn. 56,6 mm. Zwracając się o poradę opieram się na tych informacjach: http://free.polbox.pl/w/wesul/faq.html z których wynika że Ople i Nissany mają ten sam rozmiar otworu centrującego, ale czy na bank wszystkie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dopytaj się, ale zapewne chodzi o Micrę. Każdy inny model Nissana ma większą średnicę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 nie każdy - jestem posiadaczem sunny n13 E13S i otwór centrujący jest taki sam 56,6 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 pierścienie centrujące to żadna rzeźba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Przejscie z wiekszego otworu na mniejszy zalatwi pierscien, dorobisz takie w warsztatach slusarskich (bedzie obrany jak u krawca ) na Allegro tego tez jest sporo. Nie rob tylko w druga strone - niektorzy rozwiercaja otwory, a to juz wplywa na wytrzymalosc felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 W Stanach na pewno znajdziesz Nissana Stanze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dopytaj się, ale zapewne chodzi o Micrę.Każdy inny model Nissana ma większą średnicę. Akurat nie. Micry mają standardowo większą średnicę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benet Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 z tego co wiem micra ma 59,1 chyba ze sie myle ale nie sadze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.