Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana rozrzadu - Almera 1,5 - Rok produkcji 2001

Gość lukluk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie udalo mi sie znalezc nigdzie dokladniej informacji nt. wymiany lancucha rozrzadu (jesli to lancuch, bo moze ten typ silnika ma pasek - Almera 1498/66 - Rok produkcji 2001)?

W instrukcjach innych samochodow mozna doszukac sie informacji - wymiana paska co 60 tys km itp, a tu nic takiego nie znalazlem.

Przejechalem tym samochodem juz ok 90000 km

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

LukLuk

wiec mozesz spac spokojnie, z tego co doczytalem na tym i na innych forach lancuch jest dozywotni, w ASO gosciu cos mowil o 400kkm, nie wiem czy empirycznie zbadane, hehe

pociesze Cie.... lancuch jest dozywotni co wg Nissana oznacza, ze jest dobry dopoki sie nie popsuje :/

Mnie sie "popsul" po 92K km i wymiana kosztowala mnie 2400 w ASO.

Te lancuchy w modelu 1.5 przed FL padaja roznie... raz po 40K km, raz po 400K km ... nie trafisz - podobno ma na to wplyw jaki olej stosujesz - gdzies ktos na forum pisal. Ja mysle, ze to felerna budowa silnika albo kiepski material z jakiego jest lancuch wykonany. Mnie w ASO powiedzieli, ze to przez ostra jazda... padlem ze smiechu - widuje 30 letnie merce z przebiegiem 500K km z jednym lancuchem od nowosci... po prostu ten typ tak ma :/ .... w Lanosie wymieniasz pasek co 90K km i jezdzisz... w Almerze, japonczyku z francji nie znasz dnia ani godziny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...