TeroM Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam. Pół roku temu kupiłem silniczek z 92r praktycznie z całym osprzętem(brak gaźnika). Teraz chodzi mi po głowie przerobienie mojego dotychczasowego silnika z 89r na ten z 92r. Chodzi mi głownie o podmiane gaźnika, i zamontowanie sondy lambdy. Głównie dlatego bo wiem że coś z moim gaźnikiem jest nie tak, i mimo wyregulowania mieszanki, czyszczenia go troszeczke za dużo pali. W mieście ok 8l, w trasie 6l. Nie jest źle, ale na pewno idzie polepszyć (zaworki są ok). Aparat zapłonowy mam, kolektor wydechowy z przystosowaniem do sondy lambda też mam. Kolektor ssący również jest. Więc praktycznie co mi pozostaje? Gaźnik, sonda, i komputer z wiązkami czy coś jeszcze? I teraz ewentualna prośba czy ktoś byłby w stanie mi pomóc później przy ewentualnym podłączeniu? (chodzi mi glownie pociagniecie wiazki z kompa do aparatu zaplonowego) Chce zrobić te zmiany z tego względu iż za rok auto zmieniam, ale sprzedawać Micry nie będe, dostanie ją ojciec. Mowa o silniku 1.2 Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam. Jakbyś mieszkał bliżej mnie to moglibyśmy się zgadac bo ja chce zrobic dokladnie odwrotny manewr tj. pozbyc sie tej ilosci elektryki i sondy lambda (juz odłączona bo zmieniłem na inny gaźnik). Niestety po tych zabawach samochód chodzi ogolnie do d*** wolnych obrotów praktycznie nie ma (tzn 1500 rpm to minimum) a jak spadna ponizej tego minimum silnik gaśnie.... pzdr i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 troche tego wiecej jeszcze jest... o ile sie nie myle to jeszcze elektroniczny zaplon dochodzi... i bog wie co tam jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.