Gość B0GDAN Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Założyłem instalacje gazową ,silnik miał spalić około 7-8 litrów maksymalnie, przy silniku 1.4. Niestety jeżdżąc spokojnie spali 9 a w mieście wciąga i 11 L. Byłem już na regulacji 3 razy , przez 2 dni wszystko pracuje OK. Następnie samochód zaczyna się zamulać traci dynamikę . Jeśli macie jakiś pomysł to napiszcie, instalacja jest sekwencyjna 4 generacji :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Przez pierwsze 1000km też mi dużo palił ale po jakimś czasie wszystko do normy wróciło czyli ok 7-8 cykl mieszany poczekaj poobserwój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 1-2 kkm to czas na ułożenie membran - sadzę jednak, że masz źle dobraną instalację i rozjeżdża Ci mapę gazu i benzyny. Analiza spalin zrobiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B0GDAN Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Tzn. mam tą instalację juz 5 tyś. i rzeczywiście kazali mi przyjechać po 1 tys. aby wyregulować parownik. Nie robiłem analizy spalania , nawet nie wiem gdzie to mam zrobić jestem jeszcze laikiem w motoryzacji ale szybko się uczę . Jedynie ten klient który zakładał instalacje gazową miał jakieś wykresy spalania na notebooku coś wyregulował i to wszytko . Spytałem się ostatnim razem czy wszytko jest ok. On na to, że był rozregulowany i teraz wszytko poustawiam :sad: .No i bajeczka powtarza się znowu pojeździłem 2 dni samochód zachowywał się naprawdę dobrze dobra dynamika dość dobre przyśpeszenie a po 2 dniach znowu MUŁ ?? Na moje oko podejrzany jest komputer od gazu po prostu nie trzyma ustawień , nie ma może podtrzymania zasilania. :?: [ Dodano: Sro 23 Sie, 2006 18:17 ] Z tego co mi wiadomo niestety analiza spalin nie była robiona , ten magik nie wkładał czujnika do wydechu :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.