Gość lukes Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam. Mam primere p10 1,6 sri 75kw na wielopunktowym wtrysku z instalacją gazową z komputerem. Moje pytanie jest następujące: czy koniecznie musi być zaślepka zwężająca dolot powietrza przed filtrem powietrza. Zwęża ona 3/4 średnicy wlotu. Przez to są same problemy z jazdą na benzynie. Gazownicy gdzie był zakładany gaz mówią że tak musi być bo inaczej nie ustawią gazu, ale mi się w to nie chce wierzyć bo są podobno inne sposoby. dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Możesz mieć jak ja za dużą średnice otworu w mikserze i dlatego musi być cos jeszcze co "zatyka" dolot. Też kombinowałem z tym i po usunięciu tej zaślepki nie dało się ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukes Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Czyli nic nie da się zrobić? Podobno można wyjąć zaślepke a rurę doprowadzającą powietrze spod zderzaka przeciąć i odwrócić do tyłu. Wtedy nie będzie tak duże ciśnienie powietrza i gaz powinien chodzić. Tylko tyle że wszyscy mówią jak zrobić a nikt nie chce się podjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Podobno można wyjąć zaślepke a rurę doprowadzającą powietrze spod zderzaka przeciąć i odwrócić do tyłu Jak nie gasnie Ci na gazie podczas jazdy po wrzuceniu na luz to nic to nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Tak jaj pisze Jarkk musiałbyś zastosować mikser z mniejszym oczkiem. Niektórzy producenci wykonują miksery z różnymi otworami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Najlepiej nic nie kombinuj, zostaw ten mikser, a jak chcesz, żeby na benzynie było OK, to pokombinuj z jakąś tulejką zmniejszającą średnice mniejszego otworu w mikserze. Ja mam taką chyba AFAIK 8mm i na analizatorze nawet dobre wyniki na benzynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukes Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 U mnie wyniki na analizatorze też są ok. tyle że na benzynie przez tą zaślepke ma mniejszą moc i to o dużo bo jak ja wykręce to na benzynie śmiga dużo lepiej. Pozatym cały czas jest problem na benzynie ze zbyt bogatą mieszanką i dużym spalaniem (dotyczy tylko benzyny) i nikt nie potrfi nic poradzić. Wszyscy zganiają to na tą zaślepkę mimo że po jej wyjęciu jest taksamo. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.