Gość vrs Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam serdecznie!!! mam pytanko, borykam sie z wyborem autka, dylemat odnosnie wyboru miedzy Astrą a Nissanem Sunny. Interesują mnie roczniki 92-95. Powiedzcie mi: 1. Ile ten nissanek pali dla roznych pojemnosci, orietacyjnie? 2. Jak wyglada sprawa awaryjnosci? 3. kaszty napraw, czy da sie wiele rzeczy zrobic samemu? Pozdrawiam, z gory dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b3ck Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 1. w normie 2. a co to takiego?? no zart. ale sunny zdecydowanie zadziej sie psuje niz astra 3. koszty ew. napraw sa podobne dla kazdego samochodu. z mojego doswiadczenia wiem ze w nissanach nie psuja sie drogie rzeczy. Moj nissan to rocznik 89 i najwieksza awaria to byla uszczelka pod glowica ( nic dziwnego skoro ma ponad 220k km ) a tak to 2 raz alternator padl i to wszystko. nie bierze oleju. A co do napraw zawsze na forum Ci ludzie pomoga jak cos naprawic moj wybor.... NISSAN SUNNY :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Astrę to rdza Ci zeżre szybko nawet nie bitą nissan tez najlepszych blach nie ma ale dam Ci przykład mój kolega ma sunny z 91 przejechał ok 400 tys km nic się nie psjue ( raz alternator jakies pierdoły żaróki itp. ) i jeździ dalej. NIE KUPÓJ OPLA ASTRY to jest DOJCZE SZAJSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vrs Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 pytam o koszty napraw, bo mam jakies takie skojarzenie, ze japonskie czesci sa drogie, jak sie myle piszcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 są drogie bo nikt ich nie potrzebuje :mrgreen: mam Almere z 95roku. Dwa lata temu przyjechala z Niemiec i ja jestem jej 3 wlascicielem (od nowości). Mam ksiazke serwisowa i od 11 lat nic powazniejszego nie bylo w niej robione. Jedyne co to wymieniane wszystkie oleje i plyny na czas oraz elementy ktore sie normalnie w swiece zuzywaja (klocki, tarcze, osłony gumowe... itp) Mam z kolei kolege, ktory ma Astre z 98roku i wladowal juz w nia drugie tyle co dal bo co chwile mu cos siada... Niektorzy powiedza ze to przypadek... wg mnie wystarczy poczytac to forum a wszystko bedzie jasne. JA STAWIAM NA NISSANA :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość korsarz75 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kolega ma Astrę z 1993 r. - szczerze odradzam. Części do japońców są o kilka, kilkanaście procet droższe, ale kilka razy rzadziej potrzebne. Mam Sunnego z 1991 r. 200 tys. na liczniku i w autko ładuję tylko materiały eksploatacyjne - klocki, przeguby, oleje i inne płyny. Sunny rulez!!!!! :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b3ck Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kolega ma Astrę z 1993 r. - szczerze odradzam. Części do japońców są o kilka, kilkanaście procet droższe, ale kilka razy rzadziej potrzebne. Mam Sunnego z 1991 r. 200 tys. na liczniku i w autko ładuję tylko materiały eksploatacyjne - klocki, przeguby, oleje i inne płyny. Sunny rulez!!!!! :twisted: podpisuje sie nogami i rencami ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dlugo jezdzilem Vectra A - silnik, skrzynia jak w Astrze. W porownaniu do Almery (Sunnym jechalem tylko kawalek ale bylo podobnie) to Opel byl z gatunku panzerwafe. Samochod byl rownie uroczy niczym typowa Helga :shock: Jedyne co bylo dobre to chiut mniejsze zuzycie paliwa niz w Almerze, chociaz Vectra jest bardziej aerodynamiczna niz Astra wiec moze i ten argument zniknol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vrs Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Hej dzieki wszystkim za zainteresowanie moim problemikiem :wink: nie wiedzialem, ze tu mozna liczyc na tyle zyczliwych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 My lubimy ludzi nawracać jednym słowem Oplel bleeeee Nissan CACY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vrs Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Yaroo a moze wiesz tak za 5tys. czego mozna wymagac od Sanny albo Micry?? tzn. rocznik, przebieg, itd. czy warto wogole cos kupowac w tej cenie, czy poczekac i odlozyc jakos wieksza kase?? i kupic cosik lepszego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 mim zdaniem sunny kupisz za te pieniądze i nie będziesz żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vrs Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 dzieki buli27!!! bede szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skull Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 ja ostatnio sprzedałem mojej żonki Sunny N14 91r wychodziła mu troche rdza w trzech miejscach delikatnie,poszedł za 3900zł silniczek miał nastukane coś koło 170tys pracował pieknie aż miło się słuchało klijenci którzy go kupili(młode małzeństwo)szukali też jakiegoś niemca typu audi 80,po paru dniach dostałem od nich sms-"autko sprawuje się super,nie sprzedamy go nikomu" :grin: ogólnie powinieniem zachwalać tu na forum tylko nissana :wink: ale jak trafi Ci się jakis inny japoniec to też nie będziesz żałował zakupu,chociaż do kwoty 5tys/zł Sunny N14 ma najładniejszą sylwetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziombalova Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mój szwagier miał Astrę z 98r- wszystko ślicznie pięknie aż tu nagle po niespełna 6-u latach sypać się zaczęło absolutnie wszystko- na głowie stawał żeby ją opchnąć [ Dodano: Czw 24 Sie, 2006 00:25 ] A dodam że miał ją od nowości i dbał jak o własne dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam serdecznie!!!mam pytanko, borykam sie z wyborem autka, dylemat odnosnie wyboru miedzy Astrą a Nissanem Sunny. Interesują mnie roczniki 92-95. Powiedzcie mi: 1. Ile ten nissanek pali dla roznych pojemnosci, orietacyjnie? 2. Jak wyglada sprawa awaryjnosci? 3. kaszty napraw, czy da sie wiele rzeczy zrobic samemu? 1. Różnie ale zimą nie powinieneś przekroczyć 10 litrów (biorę pod uwage tegoroczną srogą zimę 8) ) 2. Awaryjność? Hmm, poza eksploatacją nic mnie jeszcze poważnego nie spotkało a auto ma juz prawie 200 tys. 3. Z uwagi iz w latach 90-tych nie szpikowano jeszcze tak alektroniką to jeśli masz garaż/warsztat, narzędzia i trochę wiedzy to pralktycznie większośc rzeczy można zrobić samemu (Co nie znaczy że zawsze się opłaca). ceny części nie są wcale takie drogie. Można znaleźć naprawdę dużo dobrych zamienników. Tak więc tylko NISSAN :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 oo a moze wiesz tak za 5tys. czego mozna wymagac od Sanny albo Micry?? Ja swojego suniacza sprowadziłem w październiku z niemiec dałem 5500 + koszty rejestracji, z poważnych rzeczy to tylko wypadek i wymiana sprzęgła koszt tego pierwszego to 3800 (dodam że auto było przestawione i nie wjeżdzało na ramę) a za drugie 500zł (komplet + robocizna) Nie widzę ognisk rdzy a mój wójek ma 92 r. i też bez rdzy(nie garażowany) Hej dzieki wszystkim za zainteresowanie moim problemikiem nie wiedzialem, ze tu mozna liczyc na tyle zyczliwych ludzi A co na stronach opla nie byli dla Ciebie mili? I to jest następny powód do zakupienia nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 a ja powiem tak NISSAN I NIC WIECEJ Wczesniej mialem Micre z 91r na automacie 1,2 silnik nic w niej sie nie psulo wiadomo sprawy takie jak klocki, oleje, filtry itp. Teraz mam Sunny z 95 1,6 SLX tez automat (z potrzeby nie z wygody;)) mam go od kwiatnia i nie zamienie na nic innego no chyba ze mlodszego ale tez ino NISSIEK A co do Astry ojciec mial I z 98r i II z 01 i w sumie jedynki pozbyl sie bo zaczla sie sypac co chwilce cos olej zjadala jak paliwko :mrgreen: zawsze sie smialem ze moja Micra z 91r nie je tyle oleju co jego Opelus moze II byla mniej awaryjna ale tez po 3-4 latach zaczela pokazywac jezyk... i tez poszla pa pa Zdecydowanie polecam NIŚŚKA :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Podsumowując- Nissan Forever :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ja kupiłem suunego dla żonki, za 4300 plus opłaty 94 rok, przebieg 140 tys, udokumentowany, ksiażka serwisowa, stan igł :shock: , sam byłem w szoku jak go oglądałem że można jeszcze takie autka kupić jak na razie wszystko ok, silniczek jak na 1,4 bardzo żwawy, na trasie spala ok 6-7l, w mieście jak go katowałem do odciecia to spalił 12 :shock: , ale to na prawdę był hardcore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dlugo jezdzilem Vectra A.....Samochod byl rownie uroczy niczym typowa Helga toś mnie rozbawił ale zgadzam sie że opel w porównaniu do nissana niema polotu, to zwykły młot, Sunny mało jezdziłem ale za to Astrą dużo, nie chce nawet na Astre patrzeć, nawet na takie z roku 2005, mamy w firmie 5 takich i jak mam nią gdzieś jechać to biore Fabie Jeżeli wybierasz pomiędzy Sunny a Astrą to kup sobie Sunny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Nie ryzykuj bież NISSANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MatMM Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Strona www.NISSANklub.pl/forum/ Zainteresowania użytkwników: NISSAN Ich mania: NISSAN Pytanie na forum: opel czy NISSAN ; d Chyba odpowiedz jest czywista... ; p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiedziu Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 za 5tys. czego mozna wymagac od Sanny albo Micry??tzn. rocznik, przebieg, itd. czy warto wogole cos kupowac w tej cenie, czy poczekac i odlozyc jakos wieksza kase?? i kupic cosik lepszego?? Wiesz ja moją GT 91' wyrwałem za 5000zł ,z przebiegiem 180kkm i oprócz wymiany mechanizmu podnoszenia el.prawej szyby z przodu i wpakowania radia nic nie dokupiłem:) No jeszcze ta nieszczesna półoś ,ale tak to jest jak ktoś się przesiada z malucha do potwora i chce wycisnac z niego ostatnie soki Kupiłem ją drogo a okazało się ze mogłem mie 4x taniej Zalezy czy jako 18 latka stac Cie na dwu litrowego ,150 konnego potwora czy nie.Ja mam 21 lat i tylko OC mnie troche wbiło w podloge Jezdze na 95 Strona www.NISSANklub.pl/forum/Zainteresowania użytkwników: NISSAN Ich mania: NISSAN Pytanie na forum: opel czy NISSAN ; d Chyba odpowiedz jest czywista... ; p elcoruso nie wytrzymał i kupił Opla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Mam Astrę w rodzinie i jest to kicha niezła. Wogóle co do Opli to miałem kiedyś dobre zdanie ale okdąd jeżdzę japoncem to to się zmieniło.Wszyscy wiedzą że nawet nowy Opel już rdzewieje,kupa złomu tak jak i Fiaty.Zdecydowanie jestem Za Nissanem niż za Oplem pomimo tego że ma droższe częsci ale niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi