Gość peryskop Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 takie cudo np. z allegro????czy takie cuś to warto zanabyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 takie cudo np. z allegro????czy takie cuś to warto zanabyć?? To zależy, jak dużo dzieci bawi Ci się na parkingu, jak często parkujesz tyłem. I jeśli masz hak, koniecznie się spytaj, czy dane czujniki potrafią wykryć taki hak jako tzw. przeszkodę stałą, czy też wariują Generalnie pomocna rzecz przy manewrach na nieznanym terenie. Jakiś czas temu myślałem o kupnie, ale niestety mało który czujnik miał estetyczny wygląd wyświetlacza, a wyświetlacz w lusterku kosztował chore pieniądze. Ponadto większość sprzedawców czujników nie potrafiła mi odpowiedzieć czy hak będzie przeszkadzał, a ja wywalać w błoto 200-300 złotych nie miałem zamiaru. No i nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 takie cudo np. z allegro????czy takie cuś to warto zanabyć?? To zależy, jak dużo dzieci bawi Ci się na parkingu, jak często parkujesz tyłem. I jeśli masz hak, koniecznie się spytaj, czy dane czujniki potrafią wykryć taki hak jako tzw. przeszkodę stałą, czy też wariują Generalnie pomocna rzecz przy manewrach na nieznanym terenie. Jakiś czas temu myślałem o kupnie, ale niestety mało który czujnik miał estetyczny wygląd wyświetlacza, a wyświetlacz w lusterku kosztował chore pieniądze. Ponadto większość sprzedawców czujników nie potrafiła mi odpowiedzieć czy hak będzie przeszkadzał, a ja wywalać w błoto 200-300 złotych nie miałem zamiaru. No i nie kupiłem haka nie mam i nie będe posiadał co do wyglądu wyświetlacza to ....moge go zaakceptować zdeżaki mam w koloże nadwozia a czasem żonka autem pomyka ...... :smile: 120 150 złotych nie majątek lecz pytam czy to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 znajomy ma taki bajer w nubirze, jak narazie się sparawdza, a wyswietlacz ma we wstecznym lusterku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Rozmawialem wczoraj z gosciem ktory montuje czasami klientom taki bajerek i powiedzial ze te po 150-200zł to taka zabawka... i klienci czesto wracaja z usterkami :roll: Jak juz montowac to taki kolo 400zł i wiesz ze przynajmniej nie bedzie wariowal i sie psol. No ale to opinia tylko jego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 A tak w kwestii czujników cofania. Mam takowy wynalazek w samochodzie i zawsze uważałem go za zbędny, z wyjątkiem sytuacji gdy moja dziewczyna wsiadała za kierownicę Jeden kolega przekonywał mnie, że to niezbędne urzządzenie żeby kogoś z tyłu przez przypadek nie potrącić. Wysmiałem go i okazało się, że... Pewnego dnia cofam sobie spokojnie, a tu nagle gość szybciutko zajeżdża mi przed sam tył... Przyzwyczajenie do dzwięku powoduje, że szybciej chyba reagujemy i bardziej stanowczo... Chyba się przydały. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 u mnie to koniecznosc, mam przyciewmnioną szybę z tyłu, zamierzam cos takiego sobie sprawdzić, tylko zastanawiam wię na kątęm widzenia takiego czujnika... przecież zdaża się jesteśmy przez pewien czas pod skosem do przeszkody, (np. prostopadłe tyłem) jak te czujniki oceniają wtedy odległość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Rozmawialem wczoraj z gosciem ktory montuje czasami klientom taki bajerek i powiedzial ze te po 150-200zł to taka zabawka... i klienci czesto wracaja z usterkami :roll:Jak juz montowac to taki kolo 400zł i wiesz ze przynajmniej nie bedzie wariowal i sie psol. No ale to opinia tylko jego... Powiem tak, komponenty do systemu alarmowego zamowilem z Internetu. Montaz zlecilem w zakladzie, przy czym montujacy zapytal sie o cene czesci, po czym zrobil :029: porownujac to ze swoja oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 zdaża się jesteśmy przez pewien czas pod skosem do przeszkody, (np. prostopadłe tyłem) jak te czujniki oceniają wtedy odległość??? Ja mam Boscha zestaw 4 czujników i działa znakomicie w takich sytuacjach. Sprawdziłem osobiście i sam byłem zaskoczony, bo myślałem, że tylko do tyłu będą działały. Na boki jak parkuję tyłem też piszczą - nie wiem jaki jest kąt działania, ale nie wjedziesz w nic, przynajmniej w takim zestawie jak mój. A to podstawowy zestaw zdaje się - czujniki i brzęczyk. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 zdaża się jesteśmy przez pewien czas pod skosem do przeszkody, (np. prostopadłe tyłem) jak te czujniki oceniają wtedy odległość??? Ja mam Boscha zestaw 4 czujników i działa znakomicie w takich sytuacjach. Sprawdziłem osobiście i sam byłem zaskoczony, bo myślałem, że tylko do tyłu będą działały. Na boki jak parkuję tyłem też piszczą - nie wiem jaki jest kąt działania, ale nie wjedziesz w nic, przynajmniej w takim zestawie jak mój. A to podstawowy zestaw zdaje się - czujniki i brzęczyk. Pzdr. Jakies na miary gdzie mozna czujki Boscha dostac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ja swoje czujniki przywiozłem z Austrii razem z całym wózkiem Ale tu masz taki model jak mój, tylko nowszy: http://rb-aa.bosch.com/boaa-pl/Product.jsp...p;publication=1 Oni to nazywają: Bosch Park Pilot i tylko pod tą nazwą znajdziesz. Na stronce Boscha znajdziesz wszystkie szczegóły: http://www.bosch-prasa.pl/informacja.asp?idinformacji=220 A jeżeli chodzi o jakość i trwałość: Jeden skur....yn przywalił mi w tył Transitem prosto w trzy czujniki: zderzak był pogięty, pas tylni pofalowany, podłoga pogięta, a czujniki... działały, mimo że jeden był wręcz odbity na tylnym pasie... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Co Bosch to Bosch :-) poczytam sobie na ich temat. Dziekuje za informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zoja000 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 kupilam nie dawno nissana primere i gosc mowil mi ze mam taki czujnik zabudowany ale jak daje wsteczny to nic nie puszczy nie mroga .jak sprawdzic czy jest ten czujnik zabodowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Szczerze mówiąc, to nie słyszałem o "zabudowanych" czujnikach cofania. Przeważnie widać je w tylnym (lub tez przednim) zderzaku. Takie małe - śr.ok. 1 cm plastikowe zatyczki ( w liczbie od 1 do 4). Sprawdzić można bardzo łatwo, ale poproś kogoś o pomoc, żeby w razie ich braku (lub wadliwości) nie było potrzeby malowania zderzaka z tyłu. Sprawdzenie banalnie proste: cofasz prosto w przeszkodę powoli, a osoba patrzy ile Ci brakuje do przeszkody. Jak nic nie zapiszczy, ani nie wyda innego dźwięku, to lepiej przestać cofać bo to znaczy: nie masz czujników, ewentualnie nie działają one w ogóle:) W każdym bądź razie na jedno wychodzi. Cofać musisz z wrzuconym wstecznym biegiem, bo np. toczenie się na luzie do tyłu u mnie nie uruchamia czujników cofania. Zamiast piszczenia (lub innego brzęczyka) może być tez mały wyświetlacz wskazujący odległość - przeważnie umieszczany we wstecznym lusterku. Ale podsumowując, to widywałem tylko "widoczne" czujniki w zderzakach. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi