Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11.144 - klocki i jak to ugryżć:)?

Gość Heraklit

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem "panem" P11.144 2.0 (benzyna), 2001, kombi i na "gwałt" muszę wymienić klocki hamulcowe. Mieszkam w miejscowości w której nie ma ASO Nissan-a, więc wyszukanie odpowiednich klocków jest problemem. Panowie, a i Panie, czy możecie mi zasugerować jak dobrać odpowiednie klocki bez rozbierania hamulców? Może gdzieś w sieci znajdują się rysunki z wymiarami, typem, numerem katalogowym itd?

[ Dodano: Czw 24 Sie, 2006 10:28 ]

w tytule miało być ugryźć - przepraszam purystów językowych :wink:

Gość cornholio78

ani w focie ani w intercarsie

p11.144 w wersji 2.0 ma zmienione klocki przednie, wszystkie inne modele mają takie klocki jak poprzednia p11. Jest to nawet wyraxnie zaznaczone w service manualu do p11.144

W katalogach firm typu ferodo itp dotępnych w tych hurtowniach sa błędy i wychodzi z nich że niby klocki w 2.0 sa takie jak w poprzedniej 2.0.

Przerabiałem ten temat, klocki przednie musisz kupić w jc auto czyli japancars

Dzięki za linki,

jednak z opisów trudno wywnioskować czy dany typ klocków będzie pasował:

występują dwa typy systemów Lucas i Teves. Są też różne grubości...

I bądź tu mądry..., a czy po VIN można się dowiedzieć jakie są rozmiary tych klocków?

PRZERABIAŁEM OSTATNIO TEN TEMAT I NIE TYLKO JC ALE TEŻ INNE FIRMY JAK ZAINTERESOWANY TO DAJ CYNK TO ZAŁATWIMY W RAZIE CO TO SKLEP W KOSZLINIE NUMER 094 3403935 NAWET MOŻESZ SIE DOGADAĆ ŻE CI PRZYSLĄ :-)))

Gość cornholio78

przykładowo jc auto no może byc tez generalny dystrybutor, hurtownia jc - a co za tym idzie sklepy które tam kupują towar (np ja jestem ich klientem), ma w ofercie m.in. klocki kashiyama czy jakos tak które nie sa dostepne w intercarsie ani focie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...