Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jak zwalczyć rdzę podwozia?

zbyszekN15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzwonilem do "Exe-Rust Check" na Borowskiej 105.

Najpierw na stacjonarny -tam poczta i nr na koma. Pozniej na koma i tam juz bezposrednio info.

Gdziej na borowskiej jest WDA?? Masz jakis numer zeby przedzwonic??

A ja mam pytanko o cenę takiej konserwacji samochodu w innych miastach.

W Rzeszówq cena zabezpieczenia profili(oczywiście wcześniejsze przygotowanie) preparatem Rust Check + podłoga i wnęki nadkoli jakimś preparatem na bazie wosków od Valvoline, wynosi 730 zeta :zdziw: od almerki.

Może gdzieś jest taniej?

Aha, czas wykonania takiego zabiegu wynosi 1 dzień. Rano się odstawia do mycia i suszenia(3 godz) sprężonym powietrzem. Później konserwa i koło 16-17 autko jest gotowe do odbioru. To normalne procedury?

W Poznaniu a właściwie w Przeźmierowie, za mycie, później odrdzewienie ręczne :) i dalej tak jak piszesz Rust Check zabezpieczenia profili + podłoga i wnęki nadkoli jakimś preparatem Valvoline. Samochód u nich 3 dni = 850 PLN

Pozdrawiam :)

2 lata temu samochód umyłem od spodu cały (na podnośniku) potem wstępnie oczyściłem rdzawe naloty następnie pojechałem je antykorozyjną czerwoną, potem czarną na koniec oddałem samochód na zabezpieczenie robili to czymś podobnym do biteksu nazwy nie pamiętam na koniec w progi napsikałem sobie bolla jakiegoś antykorozyjnego i coś tam jeszcze cała operacja kosztowała mnie osobiście 250zł i dzień pracy ostanio lukałem i nic nie wyłazi na nowo :)

No ja do samodzielnego konserwu się nie zabiorę, totalny brak możliwości :/

Ceny tego Rust Checka widzę wszędzie wysokie jak cholera.

Jeszcze może poszukam jakiś inny warsztat, który mi poleci jakąś dobrą metodę. Niestety Rust Checkiem nikt w okolicy Rzeszowa nie robi :029:

A nie orientujecie się Waszmościowie jak sytuacja wygląda w okolicach Gliwic ?

Mam tam rodzinkę więc nie było by problemu się tam carnąć ;)

• 10 miesięcy temu...

Ze znalezieniem warsztatu,który zajmuje się tym całym Rust Checkiem jest jedna wielka masakra. W całym Poznaniu nie ma ani jednego! Był jeden pod Poznaniem w Przeźmierowie (zapewne o tym wspominał wyżej kolega mancir) ale już się tym nie zajmuje.Szkoda bo byłem zainteresowany.

Rust Check Poland - pod tym linkiem można znaleźć wykaz autoryzowanych stacji Rust Check w Polsce (niewiele tego).

Jedna Pani stamtąd poinformowała mnie że najbliższy dla mnie oddział mieści się w Nowym Tomyślu, póki co raczej się tam nie wybieram :/ .

Rust Check Poland - pod tym linkiem można znaleźć wykaz autoryzowanych stacji Rust Check w Polsce (niewiele tego).

Na tej stronie autoryzowane serwisy sa nieaktualne.

Ja mam w domu kompresor, dokupiłem tylko za 25 zł pistolet do konserwacji, BOLL do podwozi za 16 zł i do profili zamkniętych za 15 zł, odrdzewiacz z Castoramy za 10 zł. Teraz czekam na ładna pogodę, wjazd na kanał i heja. Cała impreza mnie wyniesie +/- 70 zł. A nie będę szukał tak jak w zeszłym roku, tylko sam zrobię. tylko średnio co 2 sezony trzeba poprawić i tyle :)

A nie będę szukał tak jak w zeszłym roku, tylko sam zrobię. tylko średnio co 2 sezony trzeba poprawić i tyle :)

Chyba zaczynam Cię rozumieć. Ja jeszcze poszukam bo na chwilę obecną nie posiadam ani sprzętu ani mozliwości czy wiedzy aby samodzielnie tym się zająć. Na przyszłość jednak będę musiał zgłębić ten temat i radzić sobie samemu skoro za bardzo nie można znaleźć przyzwoitego warsztatu. Wcześniej i tak muszę dorwać blacharza, który zajmie się śladami korozji z tyłu na progach...a wydawało mi się że znajdę fachmana, który zajmie się i tym i tym.

Skoro twierdzisz że część namiarów na autoryzowane stacje od tego Rust Checka jest już nieaktualnych to ten fakt chyba tylko potwierdza że takie usługi nie mają racji bytu skoro większość właścicieli aut ma w głębokim poważaniu tego rodzaju usługi. U mnie w mieście pod hasłem "konserwacja podwozia" w przeglądarkach, panoramach firm itd wyskoczyły aż dwa warsztaciki o których chyba nikt nie słyszał.