Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Wezyki podcisnienia w Nissan Sunny 1.4 LX

Gość Doris

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Nissan Sunny 1.4 LX (N14 Automat Pb)Problem jest w tym ze nie wiem jak powinny byc podlaczone wezyki podcisnienia ktore powypadaly (Wezyki sparcialy ze starosci i od temperatury silnika)Nie wiem dokladnie jaki to silnik ale moze ktos juz przerabial ten problem i po numerze na karoseri jest w stanie to odczytac jak rowniez ustalic ich kolejnosc i prawidlowe zalozenie na wlasciwe miejsce.Moj numer karoseri to JN1ECAN14U0407253 Prawdopodobnie w tym numerze sa zawarte wszystke informacje o samochodzie i silniku.?Problem jest wtym ze raz spala badzo duzo paliwa a raz mniej.Wiem ze z tym spalaniem zwiazane jest scisle ssanie automatyczne (elektryczne podgrzewanie) ale zanim do tego sie zabiore najpierw nalezaloby "zrobic porzadek" z wezykami podcisnienia ktorych tu nie brakuje.Moze ktos ma jakas ksiazke fachowa od tego modelu lub wie jak to powinno byc wlasciwie podlaczone.Gdzie znajduje sie przekaznik od podgrzewania bimetalowej sprezyny ssania?Czym jest sterowany ten przekaznik?Za wszelka pomoc serdecznie dziekuje....!!!

• 4 miesiące temu...

Co do wężyków to nie wiem. Jeśli chodzi o przekaźnik ssania to jest on pod maską (w pudełku obok akumulatora) nazywa się Automatic Choke i załącza się wraz z zapłonem aby grzałka zaczęła podgrzewać bimetal. Pozdrawiam

uu popodlaczac te wezyki masakra... jeszcze jak masz pochlaniacz par paliwa i do tego uklad recyrkulacji spalin i te wszystkie zaworki podcisnieniowe najlepiej porob fotki z inego nissana i pozniej podlaczaj analogicznie inaczej ciezko bedzie chyba ze nie masz duzo tego i tylko pare poodpadalo

pozdr

Spoko wszystko da się zrobić, trzeba tylko trochę cierpliwości

Kolego za mało podałeś informacji odnośnie osprzętu silnika, ale to nic nie szkodzi

Obejrzyj sobie rysunki które zamieściłem pod adresem:

http://dfurtak.fm.interia.pl/nyska/E0001532.gif

http://dfurtak.fm.interia.pl/nyska/12.JPG

http://dfurtak.fm.interia.pl/nyska/11.JPG

a najlepiej by było jakbyś sciągną sobie serwisówkę do n14 tam masz wszystkie modele a ja tu zamieściłem model najbardziej rozbudowany we wszystkie wężyki :) bo ja mam taki

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Podzwoń po ludziach ,którzy oferują części silnikowe do nissanów te wężyki są takiej samej średnicy przy almerach N15 Primerach P10 i P11 jestem tego pewien bo sam zbierałem te wężyki z kilku różnych nissanowskich silników... o ile się nie myle to jeszcze troche ich mam jakbyś był zainteresowany to pisz na maila tomasz.kolodziejczyk@wp.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...