Gość Niranus Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Pare dni temu w trakcie jazdy "w terenie" (czyt. nasze drogi ) odpaliła się kontrolka AIR BAG i tak mruga do tej pory. O co chodzi? Dzieki z gory za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ja tez to mialem kiedys w maximie. moze byc kilka przyczyn, poczawszy od slabego akumulatora a akonczywszy na okablowaniu poduszek i sensorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niranus Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 bardzo możliwe... mam problemy z odpalaniem. Choć gdy jest zimny pali elegancko, na rozgrzanym musze go chwile pokręcić, a obroty na obrotomierzu nawet do kilku sekund po uruchomieniu silnika wskazują zero. Zdarza sie też ze gaśnie... 2 tygodnie temu wymieniłem rozrząd (komplet) oraz olej i filtr oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Przekręć stacyjke nie zapalaj, poczekaj aż kontrolka od poduszek zgaśnie cofnij stacyjke i tak 5 razy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Przekręć stacyjke nie zapalaj, poczekaj aż kontrolka od poduszek zgaśnie cofnij stacyjke i tak 5 razy :wink: heheh niezly sposob na resetowanie modulu sterujacego. ja u siebie w pzeciagu 7 sekund musze wczisnac czujnik otwierania drzwi :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek9559 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Dzięki bardzo system z pięciokrotnym przekręcaniem stacyjki działa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam. Jakiś czas temu wymieniłem taśmę pod kierownicą od poduszki ponieważ najpierw wystąpił błąd air bag(kontrolka migała), po kilku dniach skończył się klakson. Jakieś 2 miesiące był spokój. Dzisiaj odpaliłem auto i zapaliła się znów kontrola air bag natomiast klakson jeszcze działa. Kasuje błąd przez przekręcenie kluczyka. 10 min jazdy i znów zapala się kontrolka. Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam, motyw akumulatora raczej nie jest tu winien bo ja sam mam bardzo słaby akumulator i nic takiego się nie dzieje.Jak ta magia z tym resetowaniem ci nie pomoże to popatrz może kostkę od poduchy czy tam wszystko łączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Po przeczytaniu kilku tematów na forum na temat air bag dzisiaj szukałem kostki pod siedzeniem kierowcy ale nic tam takiego nie ma. Jest tylko wiązka kabli. Gdzie ogólnie szukać jeszcze połączeń od poduszki? Podejrzewam, że gdzies może poprostu nie "stykać" bo po przejechaniu jakiegoś odcinka po wybojach air bag znów sie zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 pod ręcznym masz taki plastik on się wyjmuje bez problemu i tam powinna być kostka tylko nie daje pewności że to od [poduchy] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Pod ręcznym jest rzeczywiście jakaś kostka ale jest całkiem odłączona. Nie mogę za cholerę z lokalizowac tych kostek pod fotelem kierowcy. Po poszukiwaniach pod fotelem teraz air bag gaśnie potem mruga 2x chwila gasnie mruga 2x i tak cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 wiesz co ja zerknę u siebie czy mam i ci powiem co i jak ale jutro bo dziś ciemno to trudno zobaczyć będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 To własnie wyjałem bez problemu ale napewno nie jest ta kostka bo jest odłączona i nawet nie ma do czego przyłączyć Maly447 zerknij pod fotel w swoim aucie i sprawdź czy masz tam jakieś kostki. W moim aucie są wycięte otwory w wykładzinie jak tam sięgam to mam tylko wiązki kabli i żadnych kostek nie wyczuwam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ale skoro po tym jak zaglądałeś pod fotel zaczeło się coś dziać to może coś ruszyłeś, morze były w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Tu nie chodzi czy były w poblizu ale czy one tam są Przecież się nie będę szarpał z tą wiązką kabli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Kolego pod ręcznym u mnie do kostki idzie jakiś przewód i nie jest ona wolno leżąca a co do kostek pod siedzeniem to dzisiaj nie zobaczę bo jest już ciemno ale prze ten otwór w tapicerce nie jesteś w stanie zobaczyć czy są tam kostki czy ich nie ma musiałbyś wyjąć fotel i podnieść wykładzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sprinter000 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Dołączam sie do temtu mam p11.144 dzisiaj wyciągałem fotele przednie w celu ich wyprania,bo były strasznie usyfione :/ Odłaczyłem kostki przy obydwu fotelach wyprałem sobie fotele i poskrecałem kostki na swoje miejsce podłaczone i tu zonk,kontrolka sobie miga Próbowałem z tym przekręcaniem kluczyka 5 razy,ale nie pomaga,bo ze 2 razy próbowałem.Fotele nie były jakoś mocno przemoczone wiec myśle,że nie od wody to sie stało.Nie wiem czy nie jechać na komputer,czy coś.Pod ręcznym sprawdzałem i kostka jest podłaczona i niikt jej tam nie tykał.Poradźcie cos koledzy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 sprinter000, A aku odlaczyles jak rozpinales kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sprinter000 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 nie :/ [ Dodano: Wto 21 Kwi, 2009 18:52 ] Z tego co sie orientowałem,to mnie czeka wizyta na kompa niestety,przez to,że nie odłaczyłem aku.Także portfel uboższy o 50 peelenów i człowiek mądrzejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slasz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam, Pech chciał, że ostatnio i u mnie zaświeciła się kontrolka airbag (już więcej nic nie wrzucę pod fotel...) :-/ ale… Przeczytałem chyba wszystkie wątki o poduszkach i znalazłem takie rozwiązanie :-): Włączyć zapłon, wyłączyć zapłon, otworzyć drzwi kierowcy, włączyć zapłon, nacisnąć czujnik otwarcia drzwi ok 7 razy w ciągu 5-6 sekund. Kontrolka zaczynała migać kodami błędów. Wyłączyć zapłon, włączyć zapłon, nacisnąć czujnik otwarcia drzwi ok 7 razy w ciągu 5-6 sekund, kontrolka znów pokazuje kody błędów. Wyłączyć zapłon. Uruchomić silnik. U mnie zadziałał tylko ten sposób. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi