Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

patent na uszczelnienie szyberdachu

Gość b3ck

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktos jakis patent na uszczelnienie szyberdachu ?? Ale tak zeby sie otwieral.

Wspomne ze kilka razy uszczelnielm juz silikonem, ale ciezko bylo zeby nie lalo sie i otwieralo jednczescie. Teraz mam nawalony silikon, ktory usczelnia sie na wode, ale tez to nic nie daje :| zbliza sie powoli jesien i chcialbym to zroboic jakos w miare profesionalnie :)

Mam podobny problem. Jednak do mojego nie oplaca sie kupowac uszczelki, a wlasciwie nie mozna. Na pradze (niestety adresu nie pamietam) powiedzieli ze maja takie jak do mnie i kosztuja ok. 40zl lecz nie moga jej sprzedac poniewaz oni serwisuja. Zapytalem sie ile bedzie kosztowac z zalozeniem... ok. 180zl :D Po powrocie do domu zdjalem szybe i wlasciwie jak bym mial ta uszczelke to wymiana zajelaby ok. 10-15min. banalne...

Co do sposobu na uszczelnianie to zrobilem podobnie, tzn. silikon, ale zeby sie otwieral to po nalozeniu silikonu na uszczelke szybe (na krawedzi) posmarowalem (cienko) smarem (moze byc cos innego, byle by bylo tluste)... Tyle ze silikon to nie usczelka i czasem w duzy deszcz pojawi sie kropla lub dwie...

Wystarczy kupić zwykła uszczelkę samoprzylepną do okien (biała, czarna badz bronzowa). Sa dwa rodzaje podwójna (powinno starczyć 1,5,m) oraz pojedyncza (pwino starczyc 3m). Polecam ponieważ bardzo dobrze uszczelnia - miałem ten sam problem i rozwiązałem go w taki sposób.

P.S jesli szyberdach przecieka w miejscu montarzu (czyli blacha-szyberdach) to powinien pomóc również silikon, najlepiej czarny badz przezrczysty.

• 1 rok później...
Gość marioneta92

najlepiej to od razu zaspawac i nie będzie problemu :) lepiej zrobic to od razu porzadnie niz kombinowac uszczelkami od okien, polecam załatwic oryginalna uszczelke i po kłopocie :)

marioneta92, myślę, że pomogłeś koledze b3ck, rozwiązać problem, który dręczył go w sierpniu :D

ale i tak uważam ze najlepiej to zaspawać

Jak cieknie to tak.

Ale w lato szyberek jest zbawienny. Trasa, brak klimy, zamkniete okna, uchylony szyber i jest gitara.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...