Gość glk Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam. Kilka godzin temu przyjechaly do mnie nowe swiece (NGK) i przewody (silikonowe). Moj Nissan jest na gaz wiec wymiana byla konieczna. Wszystko szlo gladko do momentu gdy po podlaczeniu wszystkiego postanowilem odpalic silnik. Zaczal sie ksztusic i co kilka obroto strzelac. Oczywiscie nie zalapal nawet na chwile... Moze mi ktos cos poradzic/podpowiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam. Może żle podłączyłeś przewody(zamieniłeś może ich kolejność) sprawdż przy aparacie zapł. i na świecach POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glk Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 To moze byc wielce prawdopodobne (tzn nie mozna tego wykluczyc). Czy jest jakis sposob aby odnalesc kombinacje (sprawdzalem w ksiazce serwisowej i nie ma opisanej)? Wiem ze na rozdzielniku (?) byla tylko jedna liczba "1" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 na kopulce masz napisane 1 to najdluzszy przewod 4 najkrotszy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glk Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak juz wspomnialem na "kopulce" jest tylko jedna cyfra "1", mam 6 cylindrow. Jezeli 1 to najdluzszy przewod to gdzie powinny byc nastepne (kopulka okragla i inne cylindry nie podpisane)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Może to coś Ci da: Kolejność pracy cylindrów.: 4 cylindry----------1-3-4-2 6 cylindrów--------1-5-3-6-2-4 POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 mam 6 cylindrow Nissan Laurel 2.4 Witam. Przepraszam, że pytam, ale co to za silnik? Jaki symbol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glk Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 6 cylindrów--------1-5-3-6-2-4 Dzieki za pomoc (dodalem punkt)... Kilka godzin wczesniej dowiedzialem sie o tej kolejnosci... Sprawdzilem i wszystko dziala jak powinno (czlowiek uczy sie na wlasnych bledach), dobrze ze na forum (i w klubie) sa tacy ludzie jak Ty. Pozdrawiam... Co do silnika to ma ozzenie L24... Mozna zamknac temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.