Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Cztery przyciski

Gość Tomek:)
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tez sie nad tym zastanawiałem.

Zawsze myslałęm ze to do pzrednich halogenów jest tylko ze ja ich nie mam, ale potem sie okazało ze jak ktos ma halogeny to ma pzrełacznik przy kierownicy.

w kazdym raize ja ma tak : ogzrewanie szyby, awaryjne, tylne pzreciwmgielne i po zakupie halogenów dołozyłem sobie włacznik do nich własnie w to czwarte meisjce. tzn, kupiłem przycisk tkai jak od tylnych pzreciwmgielnych :]

Myślę, że fabryka dała poprostu jako rezerwowe miejsce dla sastosowań specjalnych wymyślonych przez użytkowników.

np. katapulty ;)

Witam!

N15'98 1.4 gx - u mnie tylne przeciwmgielne są przy kierownicy jako pokrętło w dżwigni, a na tych 4 przyciskach mam ogrzewanie tylnej szyby, awaryjne, jeden wolny i w jednym wmontowaną didę od alarmu. Co egzemplarz to inaczej?

prawdopodobnie do podgrzewania foteli

Oj, na pewno nie,

do podgrzewania foteli jest miejsce na 2 oddzielne przyciski w tunelu środkowym, pod lewarkiem hamulca ręcznego. No chyba, że ktoś sobie jakąś samoróbkę zamontuje.

Ja mam wykorzystane tylko 2 przyciski w części środkowej: ogrzewanie tylnej szyby i światła awaryjne. Włącznik halogenów przednich i tylnego przeciwmgielnego mam na dzwigience od świateł.

Mam nadzieję że się nie mylę , ale w knidze o N15 wydawnictwa WKŁ, chyba było napisane że w tym miejscu w lepszych wersjach był przycisk spryskiwacza reflektorów ... W wolnej chwili zaglądnę do w/w źródełka i potwierdzę lub obalę :roll: tezę ....

Inne wzmiankowane w poście różnice tzn np położenie przełącznika tylnego reflektora przeciwmgielnego wynka po prostu z FL. Egzemplarze sprzed FL mają ten przycisk w kolumnie środkowej, po FL w dźwigni ze światłami

Masz rację, ten wzbudzjący tyle emocji przycisk w lepiej, a właściwie w bardzo dobrze wyposażonych wersjach Almery (dla vipów :?: :-)) ), służy do włączania spryskiwaczy reflektorów. Nie mam osobiście i chyba nie żałuję.

• 1 miesiąc temu...