Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dzialanie - obsluga komputera w n16

Gość Fox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W koncu po interwencji policji i wogole cudach wiankach odzyskalem almere od ASO Lodzkiego

I mam pewien problem czy ALmera ma jakis komputer ?

Kolo wyswietlacza sa 2 przyciski gdy wcisne ten lewy zmienia sie czas z europejskiego na amerykanski ( dodaje sie AM ) a drugi po wcisnieciu nic nie robi ... przy dluzszym przytrzymaniu kasuje tymczasowy przebieg...

I terazpytanie czy sa jeszczejakies opcje w tym komputerku ? przesiadlem sie z punto II a tam bylo jakies tam mierniki spalania , zasiegu itd...

Almerka tez to ma czy raczej tyle co opisalem ?

Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam za kiepska skladnie

--

Pozdrawiam

Fox

Nie.

Jezeli chodzi o komputer Almery to jest on w wersjach Acenta (wersje po FL). W miejscu w ktorym Ty zapewne masz wneke nad srodkowa konsola. Nissan nazywa to N-Form

Na tym 5" wyswietlaczu ktory opisujesz oprocz zegara, przebiegu dziennego i calego, temperatury (jezeli zainstalowano termistorek) nic wiecej sie nie wyswietla.

Lewy oprocz zmiany czasu AM/PM/24h takze sluzy do ustawiania zegara (przytrzymaj go dluzej wcisnietego)

Prawy - kasowanie licznika dziennego + przelaczanie na calosciowy/dzienny

Jest jeszcze kombinacja lewy/prawy do resetowania komputera + kombinacje kluczykiem (jest to opisane gdzies na forum)

dziekuje bardzo za info ( co prawda nie zauwazylem zeby cos sie przelaczalo ) prawym ale w takim razie nie martwie sie ze to nie dziala

a wersja to chyba luxury + ale nie jestem pewny ( ma biale zegary w standardzie ) i skora obita kierownice... to co mi sie rzucilo narazie w oczy w porownaniu do innych almer

Pozdrawiam

Fox

No fakt nazwa luxury ( slyszalem jak ubezpieczalem autko ) padla w Pzu a biale zegary byly juz jak wyjechala z salonu, ma lekko blekitne poswietlenie z czerwonymi wzkazowkami

A wlasnie moze3 wie ktos co to za wersja ?

ma nakladki progowe , aluminiowe felgi ( 5 ramienne) chromowane klamki , belki pod bagaznik , halogeny , radio cd ,klimatyzacja , 4 poduszki, abs .. nie wiem co jeszcze jest jakims dodatkowym wyposazeniem ?

Napewno nie bylo nic dokladane - jezdzila nim kobieta od poczatku , raczej bez jakis sklonnosci do mechaniki :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...