Gość coyot Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 witam! mam takie pytanko czy jest wogole takie cos [wzor] jak obliczenie srednicy i dlugosci rury dolotu i wielkosci stozka w stosunku do pojemnosci silnika! czy moze srednice i wymiary nie graja roli i chodzi o to tylko zeby powietrze bylo jak najzimniejsze?! [jezeli chodzi o auto to micra 1,3 i sierra 18,td] dzieki z gory za pomoc :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 zalezy co chcesz uzyskac. wejdz na streetracing.pl uzyj opcji szukaj i znajdziesz to czego szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 dzieki zaraz sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 wejdź sobie tam tam masz wszytskie potrzebne wzory http://www.grabowski.com.pl/uklady_ssace.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Chciałem zapytać wszystkich co oznacza ten zapis: ^2 :shock: :?: Jako, że orłem z matematyki nie byłem więc się pytam :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 to jest znak "i" czyli znak mnożenia, czli coś tam razy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 A wg mnie "^2" to podniesienie do potęgi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 44m^2 - 44metry kwadratowe czyli jakby nie patrzec do potegi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 włącz exela on czyta te znaczki :] jak dobrze pokombinujesz ze wzorem to obliczy ci wszystko sam dla jakich kolwiek danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 a czy aby grabowski nie pisze o rurach kolektora dolotowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 W najnowyszm Auto tuning Świat wyczytałem że długość rury ssącej powinna się mieścić w przedziale 620-740mm. Dokładna długość jest uzalerzniona w głównej mierze od czasów rozrządu i najlepiej ją dobrać eksperymentalnie (np. na hamowni), w podanym przedziale (620-740mm) powinny występować najlepsze efekty... Dobór średnicy rury w zalerzności od pojemności: 1-1,5L - 60mm 1,5-2L - 70mm 2-3,0L - 80mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 pierwsza harmoniczna 360mm druga harmoniczna 720mm (360x2) można przyjąc tez połówkę 180mm. Ważne: odległości te liczone są od osi przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi