Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Linki do otwierania bagażnika, klapki korka do baku.

Gość marek_K11
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja szukalem linki do n16. Cena OK 200 PLN (ASO) :o linka dlugosci ok 40 cm w pancerzu - troche drogo. Udalo sie bez kupowania. Wczesniej ktos pisal ze to nie linka a Ciegno... Nie wiem jak w micrze ale w n16 jest jedno i drugie - ale pewnei dlatego ze w n16 jest "klamka" do otwierania a micra nie miala klamki. Ale jak otwiera sie od srodka drzwignia to linka chyba musi byc?? :roll:

wejdz na www.nissan.pl i poszukaj kontaktu do jakiegos bliskiego CI ASO - zapytaj o cene a pozniej spytaj czy tanszych nie ma - moze sie z jakims mechanikiem dogadasz ;)

pozdrawiam!

Gość bartolomeo
wolałbym nową, kosztuje pewnie kilkanaście PLNów

Dobry żart! :) Na szrocie płaciłem kilkadziesiąt złotych i cena była dużo niższa od tej, którą mi zaśpiewano w ASO.

Ja mam w Micrze najzwyklejszą linkę od np. rowerowego hamulca. Koszt takie linki w zależności od długości to wydatek kilku złotych. ;)

ja tak wlasnie bede robil jak sie urwie nastepnym razem - teraz udalo sie jeszcze ja jakos tam zaczepic - przy pomocy srubki od hamulca rowerowego ;) hehe

pamiętajcie że są fachowcy którzy potrafią dorobić każdą linkę na podstawie zwłok pancerza i linki za około 50 do 100 PLN.

Powiem Ci ze w n16 to filozofia nie jest duza i mozna to zrobic za koszt linki w sklepie rowerowym - niewiem 7 zł ;)

pozdrawiam

Dali mi odpowiedż z aso "termin realizacji zamówienia 7 dni cena ................ 285zł" :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

To nie dla mnie idę do garażu coś wykombinuje a tyle na pewno nie zapłacę. Gdyby ktoś miał fotki jak rozwiązał ten problem to chętnie zobaczę...... NARA :lol:

• 1 miesiąc temu...

Ja polecam ALLEGRO można kupić części za grosze od gości którzy sprzedają Micry na części. Wystarczy wpisać do wyszukiwarki Allegro hasło pt.: MICRA NA CZĘŚCI lub MICRA CZĘŚCI ja tak znalazłem pare fantów np. popielniczkę za 10zł. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Załatwiłem to zupełnie inaczej. Na Allegro kupiłem siłownik elektryczny, zamontowałem go w klapie bagażnika i teraz do otwierania mam zielonego guzika.. pod kierownicą. Dzięki wszystkim nara

• 2 tygodnie później...
Łepek, wszyscy wiedzą o allegro, i jeżeli nie wnosisz nic nowego i ciekawego do tematu to nie odświarzaj starych postów, widze że młody jesteś na forum, wiec zdaża się:)

bo mial racje skoro ktos nie wie to mu podrzucil pomysl a posty jak Cie nie interesuja to dodaj sobie do ignorowanych ten temat i posprawie :grin: co to znaczy stary post :?: gdyby byl stary i nie potrzebny to by sie go usuwwalo a tymczasem kolega "marek_K11" podrzucil inne rozwiazanie i za to mu chwala

PS marek_K11 podaj co musiales przerobic i ile Cie to mniej wiecej wyszlo jak mogl bys to napisz co zrobiles najlepie zaloz temat tylkna klapa elektrycznie otwierana a tego sie zamknie i zalatwoine

Jak to co zrobił? Kupił siłownik na allegro (www.allegro.pl :P) - ceny aktualne do sprawdzenia, wywalił linkę (którą miał zepsutą) i zamiast niej dał (być może) kawałek sztywnego drutu i (na pewno) siłownik, który podłączył gdzieś do zasilania 12V (np od zapalniczki lub z tablicy bezpieczników) i dał przycisk. Działa to tak, że zamiast ciągnąć za linkę naciska się ten przycisk i zamek tylnej klapy jest otwarty (nic więcej). Szczegóły techniczne zależą od wielkości siłownika i miejsca w bagażniku. Marek_11 zapodaj jakieś foty ;).

• 1 rok później...

Witam Kolegów, udało mi się kupić orygialny zamek z klapy posiadający dźwignię do otwierania linką, zrobiłem sobie instalacje do siłownika, przycisk itp. Potrzebuje natomiast dobrej fotki jak wygląda ten element otwierający zamontowany w nadwoziu, będe chciał coś takiego dorobić i podłączyć pod niego siłownik, z góry dzięki za pomoc.

P.S. A może ma ktoś taką część na sprzedaż albo na wymianę?