Gość vidi Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Witajcie!Mam olbrzymi problem autko gaśnie podczas jazdy jak sie zagrzeje.Odpala bez problemu zarówno na zimnym jak i rozgrzanym silniku.Gaźnik elektroniczny 1.6.Proszę o pomoc,nie chcę się pchać w niepotrzebne koszty,może ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Witaj Czy jest tak że: 1. Póki chodzi na ssaniu to jest ok. 2. W momencie wyłączenia się ssania na biegu jałowym silnik gaśnie. PS Czy ta usterka pojawiła się nagle, czy stopniowo tzn coraz niższe miał obroty na jałowym aż wreszcie zaczą gasnąć? Czy gaśnięcie polega na tym że robi to tak jak byś wyją np kluczyk ze stacyjki, czy stara się utrzymać obroty na biegu jałowym ale jest coraz niżej i niżej i gaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Witaj!Autko gaśnie w momencie jak się "porządnie" zagrzeje,wygląda to tak jakby odcięło dopływ paliwa?Tzn. nie przyjmuje gazu i gaśnie.Wcześniej zdażało się że "wcinało" mu obroty ale wracały.Dzisiaj dodatkowo tak pięknie wyszczelił z rury że pękł mi delikatnie tłumnik.Wcześniej wlałem STP do oczyszczania układów paliwowych-może to ma jakiś związek?Tankuję na Shel 95 v-power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gretom1 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 dawno tutaj byly te posty ale temat zostal urwany widze... moze ktos pomoze.. Mam identyczne objawy tyle ze mam 1,4 benzyna gaznik + gaz , odpalam rano silnik i jest ok. Czasami jest tak ze jak go ostatnio nagrzewam rano na benzynie to sam w pewnym momencie mi gasnie, zazwyczaj jak mi gasl to moglem odpalic ale dzis niemoglem za cholere:( A sedno lezy w tym ze jak jade i stoje w korku alb na swiatlach to w pewnym momencie ni z tad ni z owad nagle zgasnie, i raz zapali odrazu po chwili krecenia a innym razem niezapali przez dobre 10 - 20 min . W CZYM TKWI PROBLEM!!!! ????? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Puffy Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 do tych co im gaśnie sprawdzcie czy jesli lekko wykręcicie kurek od baku paliwa to wam bedzie gasł.Czesto bak i układ paliwowy się zapowietrza. Czesto trzeba wymienic wadliwą karętke bo zapowietrzacz się zapycha. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oleko65350 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 ja mialem tak w innyn autku renault espace ale tam tak sie robilo gdy nie jezdzilem autkiem ze 2 miesiace jeczal do poki sie nie zagrzel tak na 3/4 moze lepiej potem umieral i koniec mogles jurgac krecic go i nic zero odzewu od czasu do czasu cos lalapal ale nie zapalil dopiero jak wystygo to odrazu ale ktoregos razu sie wkurwilem przegnalem go na ladnym dlugim pocinki drogi tak by niezwalniac i mu przeszlo chodz bylo czul jak szarpie rz chce znasnas ale sie mu nie udalo i bol mu mina ustalo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 W CZYM TKWI PROBLEM!!!! ????? POMOCY Sprawdź przekaźnik pompy paliwa,jeśli to jest wtryskowiec. Bo jeśli gaźnik to masz mechaniczną.To wtedy odpada takie sprawdzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gretom1 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Do oleko65350 ja tez go gazuje jak mi odcina, ale niezawsze sie uda bo czasami przejdzie do odcinki a czasami wrecz odwrotnie - dusi sie dlawi i zgasnie podczas jazdy normalnie... Do marceli Ja mam Gaznik, i gaznik w tym roku na jesieni byl regulowany wiec niewiem czy jest to mozliwe ze tak szybko cos sie stalo? Jesli odpada takie sprawdzenie to co zrobic innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 gretom1 skoro tak to wg mnie do sprawdzenia jest : Po 1 - jest coś takiego w gaźniku jak "zawór odcinajacy biegu jałowego" jesli coś z nim nie tak,zamknie przepływ(kanał) w gazniku i silink zgasnie. Chocbyś krećił nic sie nie odezwie dopóki nie podasz napiecia na tenże zawór.Moze byc uszkodzony i poprostu robi Ci takie cyrki. Nie wiem niestety jak jest to w gazniku u Ciebie ale jesli masz speca od gazników to On Ci to sprawdzi ew jesli masz costam swojej wiedzy to sciagnij sobie manuala tam pewnie schemat gaźnika jest.Sprawdz sam. Objawy o których piszesz ewidentnie wskazuja na nagły brak paliwa/iskry i tylko tutaj bym szukał . Paliwo jeśli pompka podaje to mysle że mozesz wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Sprawdź czy kostki dochodzące do gaźnika nie są luźne lub zaśniedziale,może wystarczy przeczyścić lub wymienić zapieprzone złączki w kostkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czapel Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witajcie panowie! Ja mam odłączone 2 cienkie wężyki podciśnienia od urządzenia znajdującego się po prawej stronie - odchodzi od niego też przewód podciśnienia do zbiornika paliwa. Jak je podłączyłem, objawy zaczęły być takie jak pisał Vidi... Więc je odłączyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cypis Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam Mój sunny wczoraj odmówił posłuszeństwa na parkingu przed domem , mimo to że dzień wcześnie nim jeździłem. Po kilkunastu próbach odpalenia zaskoczyła ale jak podkręciłem obroty pokrętełkim za silnikiem Nie wiem co mu się stało teraz bo wcześniej działo się tak że jechałem i w czasie jazdy silnik nagle gasł, jeszcze inna sytuacja jak stoję na światłach to słysze jak silnik schodzi z obrotów że prawie gaśnie i potem je podnosi i tak do momentu aż ruszę. co to może być ? czy ktoś miał takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pat Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Cypis, Też miewam takie obiawy jak opisałeś, że na światłach obroty spadają prawie do zgaśnięcia silnika. Nie jest to zjawisko nagminne, niemniej jednak się zdaża i denerwuje. Wydaje mi się, że to silniczek krokowy. Nie miałem jednak okazji się do tego zagrać - stąd nie jestem pewien czy to na 100% jego wina. Jak namierzysz przyczynę takiego zachowania silnika daj proszę znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cypis Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 w poniedziałek jadę na warsztat to napewno wrzucę co to może być za problem [ Dodano: Sro 28 Sty, 2009 11:17 ] problem się rozwiązał po wymiane świec , nie dusi sie , nie spada z obrotów nie przygasa, trzyma na obrotach jak powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pat Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 No to gratuluję rozwiązanego problemu :one: Ja już u siebie 2 razy wymieniałem, więc u mnie to nie ich wina. Muszę przeczyścić krokowca - jak to nie pomoże, będę szukał dalej. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi