Gość BENY_NISSAN_NX Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 PYTANIE DO POSIADACZY 100NX CZY PO KAZDEJ JEZDZIE.. I POSTOJU SLYCHAC STRZELANIE W SILNIKU ?? CZY TO COS GROZNEGO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Wydaje mi sie ze nie szczedzisz nissnka. U mnie tak szczelalo jak dalem ostro w pizde i sie nagrzal wydech albo cos innego i odddawal cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Nie pisz z CapsLockiem, bo wszyscy i tak widzimy co masz napisane. Zależy o jakie strzelanie Ci chodzi :?: Z wydechu to zazwyczaj nie przepalone paliwo, na dolocie to coś nie tak z zapłonem lub LPG Ci wali, a jeśli chodzi Ci jak go postawisz i zgasisz to u mnie też tak było. To był dźwięk stygnięcia chyba rozgrzanego wydechu na odcinku od kolektora do kata lub może i kat też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Jesli to dzwiek tak jak mowi Mrozu stygniecia to u mnie w obu NXach tak bylo. Wprawdize slyszalem, ze to nie wydech, ale nie jestem w stanie sobie przypomniec co dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarsar Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Po ostrym dawaniu kolektor wydechowy nagrzewa do dobrych kilkuset stopni. Gdy nagle zatrzymujemy się - np. w garażu i gasimy motor,to ów kolektor w wyniku stygnięcia tak sobie pstyka/tyka/strzela(materiał się rozciąga czy cuś). Gdyż musi się schłodzić do temp. otoczenia. Reszta nagrzanego wydechu może zachowywać sie podobnie. Nic groźnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 a czasem nie strzelają też blaszki od chłodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 a czasem nie strzelają też blaszki od chłodnicy? niby dlaczego :?: przecież chłodnica nie jest taka gorąca jak kolektory wydechowy i wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 100NX 2.0 Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 właśnie.. przecież w chłodnicy masz maksymalnie 95s C.. czy tam nawet mniej... to może być tylko wydech..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dopiero teraz przeczytałem ten temat. To jest katalizator, podobnie działo się w moim sunny, po wizycie u mechanika okazało się że tak robi większość sunny 100nx i almer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 potwierdzam. u mnie jest tak samo. po wylaczeniu silnika cos pyka pzdr rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dopiero teraz przeczytałem ten temat.To jest katalizator, podobnie działo się w moim sunny, po wizycie u mechanika okazało się że tak robi większość sunny 100nx i almer. katalizator raczej nie bo w moim NXie nie bylo czegos takiego :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dopiero teraz przeczytałem ten temat.To jest katalizator, podobnie działo się w moim sunny, po wizycie u mechanika okazało się że tak robi większość sunny 100nx i almer. katalizator raczej nie bo w moim NXie nie bylo czegos takiego :diabel2: Nadal czymam się swojej wersji :030: , ale może to nie jest przypadłość wszystkich egzemplarzy, a może... poprostu... nie masz katalizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 mialem kolektor wydechowy zeliwny czyli standartowy "pykało" teraz jest z kwasowki nie pyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 przeciez sporo samochodow pyka jak stygnie, to normalne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siara64 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 przeciez sporo samochodow pyka jak stygnie, to normalne ;-) Napewno wszystkie! Tak jak każde urządzenie które się nagrzewa i potem oddaje ciepło!(np: TV) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Dopiero teraz przeczytałem ten temat.To jest katalizator, podobnie działo się w moim sunny, po wizycie u mechanika okazało się że tak robi większość sunny 100nx i almer. katalizator raczej nie bo w moim NXie nie bylo czegos takiego :diabel2: Nadal czymam się swojej wersji :030: , ale może to nie jest przypadłość wszystkich egzemplarzy, a może... poprostu... nie masz katalizatora oj kolego mialem 2 NXy, jeden z katem drugi bez.I to na pewno po wypadku wlasnorcznie wycinalem kata z pierwszego i jeszcze w miare dobrze wygladal kat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Wydech każdego samochodu "pyka" jak stygnie. Mam Micrę, 100NX'a jeździłem sporo Golfem II, Mondeo teścia, A3 kolegi i wszystkie "pykały". To jest normalne :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Dopiero teraz przeczytałem ten temat.To jest katalizator, podobnie działo się w moim sunny, po wizycie u mechanika okazało się że tak robi większość sunny 100nx i almer. katalizator raczej nie bo w moim NXie nie bylo czegos takiego :diabel2: Nadal czymam się swojej wersji :030: , ale może to nie jest przypadłość wszystkich egzemplarzy, a może... poprostu... nie masz katalizatora oj kolego mialem 2 NXy, jeden z katem drugi bez.I to na pewno po wypadku wlasnorcznie wycinalem kata z pierwszego i jeszcze w miare dobrze wygladal kat Napewno i ty masz rację. Niech tam sobie pyka co chce, byle nie bombka :573: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi