Gość Woj Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Witam, śmiać mi się chce jak mam opisać Wam tę przypadłość Od 2 dni z okolicy zegarów (raczej gdzieś bliżej podszybia, bardziej na lewo od kierowcy) dobiega szuranie. Co ciekawe: - częstotliwość jest zależna od prędkości - im szybciej tym częściej - nie jest zależne od obrotów i wrzuconego (bądź nie) biegu - zaczyna się dopiero powyżej 20km/h - podejrzewałbym tu linkę prędkościomierza, ale nie wiem, czy ona wogóle może o coś fizycznie ocierać w obudowie zegarów. Brzmi to troszkę jakby coś ocierało o deskę od środka. Wszystkie zegary działają poprawnie. Dźwięk jest na tyle głośny, że jest irytujący. Ponieważ nie mam w tej chwili czasu/miejsca na rozkręcanie deski, pytam, może ktoś mi poradzi co to jest. z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 cześć!! możliwe że jest to linka prędkościomierza(u żony w aucie juz kilka razy robiłem linke a raz przed jej zerwaniem się właśnie tak terkotała- szurała i coś w tym stylu). a czy podczas jazdy wzkazówka nie kiwa się nie drży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Woj Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 cześć!!możliwe że jest to linka prędkościomierza(u żony w aucie juz kilka razy robiłem linke a raz przed jej zerwaniem się właśnie tak terkotała- szurała i coś w tym stylu). a czy podczas jazdy wzkazówka nie kiwa się nie drży?? sprawdzę jutro, ale wydaje mi się, że nie. Liczniki km też działają ok. To jest taki dźwięk przypominający tarcie źle ustawionych hamulców w rowerze, ew. przekrzywionego błotnika dotykającego koła, bardzo specyficzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Czasem linak potrafi tak szumieć a licznik bedzie działał dobrze. Jak chcesz to sprawdzić to porostu odepnij ja przy skrzyni i przejedz sie kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Miałem coś takiego (dość wkurzające) u siebie. Po prostu linka o coś zaczęła ocierać. Prędkościomierz działał bez zarzutu. Ustawienie tej linki jednak nie było żadnym problemem dla fachowca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Woj Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Miałem coś takiego (dość wkurzające) u siebie.Po prostu linka o coś zaczęła ocierać. Prędkościomierz działał bez zarzutu. Ustawienie tej linki jednak nie było żadnym problemem dla fachowca . za fachowca się nie uważam, ale pewnie zajrzę do tego sam, są gdzieś na forum rady jak dobrać się do zegarów (dużo osób zmienia podświetlenie). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 To napewno linka miałem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 coś jakby cihuteńko skrzypi... jak puszczam gaz a jestem na niskkim biegu wtedy prędkościomierz pewnie szybko idize w dół i coś tam szmumi 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 rzęzi linka, za jakiś czas się pewnie przetrze i szurac przestanie - oczywiście zegar tez działać przestanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 ??a może jakiś skuteczny sposób zapobiegnięcia temu??? nie jeździć :twisted: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi