Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 nic nie siura na boki Dzis zrobiłem ponad 300 km,silnik chodzi jak przedtem ale jakby lżej,nie kopci,nie smrodzi Warto wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No i nadszedł czas na płukankę u mnie. Poprzednio zalany Valvoline Maxlife 10W40 i potrafił łyknąć 1L/1k km na autostradzie. Płukanka Valvoline, nowy olej VR1Racing 5W50, miska zdjęta i wyczyszczona. Wszystko zrobione przez Bodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Daj znać PrzeRuSco czy przestał brać - myślę o tym i u siebie, tak profilaktycznie. No i nie wiem czy właśnie zalać potem full syntetyk czy pozostać przy pół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja w N16 1.5 kupiłem z przebiegiem 60.000km z 10w40 wracałem do syntetyka . Płukanka 30minut bo klawiatura była czarna ,poprzedni właściciel wymieniał olej co 20.000km debil. Zlałem gęsty szlam. Zalałem M1 5w50 i jeżdziłem aż zobaczyłem lśniąca klawiaturę było to 3000 km i zlałem wyleciał czarny jak diabli czyli jeszcze podmywał silnik. I z powrotem wlałem M1 5w50 i powiem tak silnik pracował jak złoto do 189.000 km jak go sprzedawałem. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 A kto mi powie ile oleju wchodzi do silnika p12 2.2 dci bo aktualnie będę wymieniał cały silnik i sie zastanawiam ile tam go wejdzie, a co sądzicie o płukaniu go przed zalaniem olejem właściwym? Zalać go najpierw tańszym i przejechać nim troche żeby wypłukać ewentualne baboki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Z nowym filtrem oleju wchodzi w/g instrukcji 5,2. Ostatnio kupowałem zestaw 4l+1l. Wlałem 4l i na bagnecie jest 3/4. Ponieważ oleju mi nie bierze jeżdżę z takim stanem. Ten 1l mam w razie "czegoś" w bagażniku. Wszystko zależy również jaki będziesz miał filtr oleju, gdyż są większe i mniejsze. Tak czy tak, to 5l musisz mieć. Osobiście, to ja płukanek nie robię, gdyż od nowości mój traktorek chodzi na oleju 5/30/40. ELF-SXR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi