Oskar Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Ja też kupiłem diody led W5W i wyglada to tak :-) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Ja też kupiłem diody led W5W i wyglada to tak :-) : W koncu P12 wygladajaca normalnie. Wlasnie sie przymierzam do zakupu, bo draznia mnie zolte postojowe przy wlaczonych xenonanch Od kogo kupiles i jakie dokladnie te diody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Ja też kupiłem diody led W5W i wyglada to tak :-) : W koncu P12 wygladajaca normalnie. Wlasnie sie przymierzam do zakupu, bo draznia mnie zolte postojowe przy wlaczonych xenonanch Od kogo kupiles i jakie dokladnie te diody? Ja kupiłem w kolorze -biały xenon bo ma jeszcze niebieskie, podaję link http://www.allegro.pl/item136361691_136361691.html wizualnie auto inaczej prezentuje się :-) pozdrawiam ps. masz fotki swoich felg? (tzn. chce zobaczyć jak wyglądają na samochodzie, jaki masz rozmiar 16" czy 17"?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Odpisywalem juz w innym watku, ze zdjec nie mam bo mi komputer padl i dopoki nie beda mial drugiego to nie odnajde tych zdjec Chyba ze zrobie drugie, ale to dopiero w sobote. Rozmiar felg to 17 -cali opony 225/50/17 z tylu i 215/50/17 z przodu - autko prowadzi sie znakomicie, az nie chce mi sie na zimowki zmieniac. Model felg to ATS typ O. Czemu kupiles postojowki z 4 diodami w kazdej?? Czy miales do czynienia z tymi pojedynczymi diodami? Czy te poczworne swieca jakos inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 poczwórne daja wiecej światła, ja niedawno kupiłem pojedyncze i sa troszke za słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Odpisywalem juz w innym watku, ze zdjec nie mam bo mi komputer padl i dopoki nie beda mial drugiego to nie odnajde tych zdjec Chyba ze zrobie drugie, ale to dopiero w sobote.Rozmiar felg to 17 -cali opony 225/50/17 z tylu i 215/50/17 z przodu - autko prowadzi sie znakomicie, az nie chce mi sie na zimowki zmieniac. Model felg to ATS typ O. Czemu kupiles postojowki z 4 diodami w kazdej?? Czy miales do czynienia z tymi pojedynczymi diodami? Czy te poczworne swieca jakos inaczej? Jak mozesz to zrób te zdjecia w sobotę i pochawal sie :-) tak jak wspomniałem chciałbym zobaczyć jak wygladaja na aucie..... z góry dziękuje. Co do LED to te poczwórne dają więcej światła w stosunku do pojedynczej diody, mialem wczesniej pojedyncze i swieciły dużo słabiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 też kupiłem sobie postojówki w kolorze biały xenon i auto dużo lepiej wyglada, i nareszcie nie ejst tak, ze swiatla mijania mam bialoniebieskie (osram cool blue) a postojowki paskudnie zolte...teraz duzo lepiej swiatelka wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Można kupić postojówki, że jak raz włączysz to na biało a raz nie niebiesko Można miśków oszukać heh No ale cóż czasami można też wpaść Pozdrawiam PS. Można je dostać na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Wpaść można... I później ku ogólnemu zadowoleniu przechodniów, a zwłaszcza stróżów prawa demontować je w deszczu na poboczu )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jak postojówki to tylko LED biały xenon :-) i nie bedziesz miał problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 taaa, kiedyś pokazywali w TVN Turbo, bodajże program Drogówka, jak sobie taki jeden koleszka zamontował w swoim "super" czarnym BMW za grillem z przodu czerwono niebieskie lampy , takie jak ma BOR. Przyuważyli go gdzieś, on ich też, rura do domu, potem pokazywali jak już miał je o dziwo szybko zdemontowane, oczywiście nic to mu nie dało, BA, nawet stacja przeglądów dostała jakąś karę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 maniek, a ja tak troche po za tematem czy światła te niebieskie duże halogeny są legalne, leciutko tak na niebiesko świecą w tirach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Odkopuje temat. Oststnio robiac wieksze zakupy dostałem gratis postojowki led, miały byc białe a sa takie jak na fotach, srednio misie to podoba, to niebieskawe swiatełko nie gubi sie po właczeniu swiateł mijania ,poniewaz postojówka jest w drugej czesci lampy oddzielona przegroda ;/ co o tym sadzicie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Jak dla mnie to straszna lipa. Nie podoba mi się niebieskie światło w lampach. Diody dają bardzo zimne światło i zalatują prosektorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chomik_vet Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Legalne/nielegalne?! Niestety nielegalne Postojowki maja miec swiatlo biale. Jesli masz niebieskie zawsze wez ze soba normale biale zarowki na wymiane podczas kontroli. Ja mam zalozone DIODY W5W 4 w 1 bardzo mocne bialo fioletowe punktowe swiatlo z delikatnym rozproszeniem i nie mam problemu z policja W moim N15 postojowki sa w tym samym kloszu co H4 i to tez pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pj007 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Samochód to nie choinka, nie musi mrugać we wszystkich kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Poprostu wywale je do kosza, wyglada to daremnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Poprostu wywale je do kosza Zrób to jak najszybciej brachu, masz zajebistą furke więc nie rób jej krzywdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafs Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja początkowo w pozycyjne włożyłem zwykłe (nie-diodowe) żarówki niebieskie, ale była chała - zamiast niebieskiego był zielonkawy i blady, rozmyty po całym roflektorze od długich świateł. Teraz od 2 lat jeżdżę na malutkich diodowych lampkach dających dosłownie punktowe, ale cholernie mocne światło białe (bardzo zbliżone do xenona). Wygląda to super, bo przy zapalojnych światłach ładnie świeci się reflektor od świateł mijania a odbłyśnik od świateł długich jest ciemny, bo te małe diody świecą tylko i wyłącznie na wprost. Przegląd z nimi przechodzę, ale zawsze pytam gościa, czy mnie przepuści, bo jak nie, to mogę na miejscu teraz je przełożyć. I jak do tej pory mnie puszczał. Polecam - wygląd super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kizak-k2 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Widzę Panowie kodeks drogowy wam sie kłania.Oświetlenie ma być koloru białego (światła postojowe)-radzę doczytać, bo konsekwencje są bolące włącznie z odebraniem dow. rej..A potem cała masa spraw z jego odzyskiem.(( ZNOWU KASA)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Widzę Panowie kodeks drogowy wam sie kłania.Oświetlenie ma być koloru białego (światła postojowe)-radzę doczytać, bo konsekwencje są bolące włącznie z odebraniem dow. rej..A potem cała masa spraw z jego odzyskiem.(( ZNOWU KASA)) Mają być. I są. Nawet, jeśli są to niebieskie pozycje żarówek philipsa. A jeśli pan policjant najzwyczajniej w świecie ma właśnie okres i uparł się, że chce cię ud***ć, to nagle może zacząć mieć problemy ze wzrokiem i zacząć twierdzić, że te pozycje świecą soczystym niebieskim. W każdej grupie społeczności można trafić na dupka i tyle. Równie dobrze, może się przyczepić, że ręczny nie łapie, albo "ma uzasadnione podejrzenia" że pojazd nie jest sprawny technicznie. I co? Po dowodzie. Do mnie się przyczepili, że apteczki nie ma. Na co odpowiedziałem: "No i...?" No i się wkur... Zaczął się pultać, zażądał pokazania gaśnicy, koła zapasowego (sic!), na dalsze idiotyczne propozycje nie czekałem tylko zaproponowałem, że zadzwonię do DASu i zweryfikuję jego znajomość przepisów, bo coś mi się obiło o uszy, że apteczki to nie trzeba wozić ze sobą. A na gaśnicy palcem mu pokazałem termin legalizacji. Po tym odpuścił, ale mam wrażenie, że niewiele brakowało do zabrania dowodu dosłownie za nic. A poszło o zatrąbienie podczas zawracania na trzy na drodze. Najzwyczajniej w świecie ręka mi się przy przekładce omsknęła na klakson. A że było koło północy, to miało być zakłócanie ciszy nocnej. Jakby dalej zaczął sprawdzać, to pewnie światła by mu za żółto świeciły (Philips Night Vision - dają na pobocze delikatną żółtą poświatę), albo co.. Akurat te postojówki philipsa są niebieskie jak są wyłączone, ale po włączeniu mają tyle wspólnego z niebieskim, ile ja z policją. Czyli niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Dla jednego dioda świeci białym światłem dla dugiego już świeci fioletem z niebieskim. To tak jak żarówka zwykła swieci na biało... a ja powiem, że na żółto... blado żółto Nie można uzyskać białej barwy światła ... można jedynie uzyskać ciepłotę barwy i albo będzie wpadał zółty albo w niebiesko- fioletowy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi