Gość grzegorz1 Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Witam mam pytanie w swojej almerze odkryłem takie miejsce gdzie zbiera się błoto tj. po otwarciu drzwi przednich na samym dole z przodu tuż za chlapaczem przednim jest taki otwarty profil a tam mnóstwo błota po oczyszczeniu z wielkimi problemami ujżałem rudą jak to zabezpieczyć żeby dalej nie rdzewiało i nie zbierał się piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 to jest normalka ze jest tam pelno syfu tak juz maja n15 [ Dodano: Sob 09 Wrz, 2006 ] a do rdzy moze byc np cos takiego http://www.allegro.pl/search.php?string=brunox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 można to jedynie wyczyścić i zabezpieczyć a potem pozostaje jedynie cylkiczne czyszczenie by nie zbierał się tam syf .... do zabezpieczenia tego jakaś farbaantykorozyjna ..... potem można trysnąć na wierzch odrobinę bezbarwnym żeby się nie ścierało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 grzegorz1, Witam, mam dokładnie ten sam model co ty Almera Sedan, 98r (Japan). Niestety wszystkie tak mają - jest to wada konstrukcyjna i nic na to nie poradzisz. Ja czyszczę ten syf łyżeczką raz na 2-3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Do usunięcia piachu liści i tego całego bałaganu warto też użyć odkurzacza z cienką i wąską końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Pocieszę Was, że w Micrze K11 sprzed liftu jest tak samo :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Tez mnie to wkurzalo ale teraz jak myje smochod to zawsze wezem troche poleje woda w ta szczelin (przy zamknietych drzwiach) pod roznymi kontami i jest czysto. Wszystko samo wyplywa :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 ja przy każdym myciu przy otwartych drzwiach leję tam wodą wszystko się ładnie wypłukuje i spływa zero problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terano1 Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 ja jak czyszcze to miejsce to odkrecam nadkloe lepiej sie wtedy czysci. kiedys tez grzebalem tam lyzeczka ale wkurzalo mnie to i skusilem sie zeby odkrecic nadkole. Naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1 Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Dziękuję wszystkim za posty i za rady w nich zawarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 malin_f1, A propos, nie leje się wody od wnętrza pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 olgi, ale to nie jest srodek auta tylko pomiedzy progiem a blotnikiem. Od strony drzwi jest wneka a od drugiej jest zazwyczaj plastikowe nadkole. Przedwczoraj skrecajac nadkole ze zderzakiem, zajrzalem u mnie. Wyjalem z dwie garsci piachu :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 wwl, witaj, ale chyba otwierasz drzwi najpierw? Ja zawsze używałem łyżeczki+odkurzacz do resztek. Wszystko na 'sucho' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi