Gość elvis Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 W pierwszym przypadku problem polega na tym iż nie grają mi glośniki z prawej strony. Głośników jest w sumie 8 po 4 na strone - 2 w drzwiach 2 w słupkach bocznych 2 na tylnej półce i 2 na słupkach przednich. Radio jest standardowe nissana montowane fabrycznie wraz z głośnikami (zmieniarka CD znajduje sie w bagażniku). Zauważyłem równiez że 1 głośnik na prawej tylnej pólce ma przerwany przewód. Czy może być to powód że nie grają wszystkie prawe głośniki. Jak to sprawdzic co jest nie tak? Bezpieczniki wszystkie ok. Jest to Nissan Primera z 2000r model p11.144 TD RHD. W drugim przypadku nie działa mi światło stopu umieszczone na tylnim podszybiu. Żarówka sprawdzona i jest ok. Co może być tego przyczyna i jak mogę to naprawić czy zdiagnozować co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 my tez Ciebie witamy Głosników jest 6 - w słupkach środkowych sa czujniki od alarmu, gdyby jakis idiota zamontował tam łgosniki skończyłoby sie osłabieniem słuchu kierowcy i pasażera. Odłączony przewód trzeba naprawić/podłączyć a potem, jesli nie ustąpią problemy szukać dalej. Często tez pomaga regulacja balansu Bezpieczniki nie mają nic do rzeczy do głośników. Trzecie światło stop: Trzeba poszukac czy kabelek nie jest przerwany bo pewnie bezpiecznik jest ok :roll: Pytania akurat na dział car audio/elektryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elvis Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Tylko nie wiem za bardzo gdzie te kabelki ida. Nie mam zadnego schematu gdzie szukac. Jezeli chodzi o balans to jest ustawiony 50 na 50. Dzieki za odpowiedz Pozdr użytkownikow Nissanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 warto ściągnąć instrukcję serwisową - service manual dostepna też na tym forum, znajdziesz tam mnóstwo informacji, schematy itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elvis Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Znalazlem w instrukcji że trzeba sprawdzić napięcia na wyjściu (chyba tego radia0 to jak to mam zrobić?) Czy trzeba wyjć radio? czy można to w inny sposób zrobić np używając kabli z głośników tylnich. Jeżeli tak to jak to mam zrobić używająć miernika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 po prostu podłącz ten tylny głosnik. Potem zapytasz jak wyjąć radio, jak rozpiąć wtyczkę, które przewody sprawdzić, które to kolory, jak szukać w którym miejscu przewód się przetarł, jak to naprawić, jak się dokopac do przewodu, jakiego śrubokręta użyć itp. Za dużo pytan będzie i tylko się namęczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.