Gość seba.boss Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 witam mam pytanko czy to jest normalne ze gdy do rano zapale ze smierdzi paliwem z wydechu a jak sie rozgrzeje to jest ok. pzd Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Myślę że to nie tragedia,moim zdaniem to przez ssanie. Podaje za dużo paliwa i nie dopala do końca. A jak się zagrzeje i wyłączy ssanie to przestaje. Ale lepiej posłuchaj się mądrzejszych bo ja tu tylko taki mały żuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 mnie też się wydaje że to normalne, zwłaszcza gdy noc była zimna. Bogata mieszanka śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 ok dzieki bardzo za odpowiedz pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 U mnie smierdzi non stop jak jade,zwlaszcza przy otwartych oknach.Ciekawe co to moze byc :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 odpowietrzenie zbiornika paliwa. spróbuj poluzować zamknięcie wlewu ( to czym zakrecasz uciekło mi słowo he he ) i zobacz czy nadal bedzie śmierdzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 napewno sprobuje - dzieki i dam znac :!: a bym zapomnial jeszcze jek odkrecam korek wlewu przed tankowaniem to syczy moze odpowietrzanie jest zapchane tak jak pisal JCE :idea: pzd Sebastin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Szczeże mówiąc to jak by się nie odpowietrzał to raczej za mało paliwa by podawał, i zaciągał je spowrotem do baku na postoju ( mam tak w innym aucie). Syczenie przy tankowaniu to nic specjalnego też tak mam w nismo, ojciec w Camry też tak ma i nie powoduje to smrodu benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Seba.Boss: Ice pisał raczej do Miśka83 który się podpiął do tematu. W kazdym samochodzie na wtrysku ma być podciśnienie w zbiorniku paliwa. Od zbiornika do komory silnika poprowadzony jest przewód którym zasysane jest powietrze przez filtr powietrza lub przez filtr z węglem aktywnym, który od razu służy jako neutralizator par paliwa wydostających się ze zbiornika. Wszystko to z uwagi na ochronę środowiska, zresztą podobnie jak samo wporwadzenie wtrysków elektronicznych. Poza tym w razie wypadku zmniejsza się możłiwość wybuchu zbiornika paliwa, bo oparów jest tam mniej niz przy wolnym odpowietrzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Seba.Boss: Ice pisał raczej do Miśka83 który się podpiął do tematu.W kazdym samochodzie na wtrysku ma być podciśnienie w zbiorniku paliwa. Od zbiornika do komory silnika poprowadzony jest przewód którym zasysane jest powietrze przez filtr powietrza lub przez filtr z węglem aktywnym, który od razu służy jako neutralizator par paliwa wydostających się ze zbiornika. Wszystko to z uwagi na ochronę środowiska, zresztą podobnie jak samo wporwadzenie wtrysków elektronicznych. Poza tym w razie wypadku zmniejsza się możłiwość wybuchu zbiornika paliwa, bo oparów jest tam mniej niz przy wolnym odpowietrzeniu dzieki za wyczerpujaca odpowiedz na ten temat :-))) pzd Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Odswiezam temat.Smierdzi niemilosiernie benzyna jak sie jedzie,przy otwartych oknach.Jak sa zamkniete to nie czuc.Co to moze byc?Wyciek?Nie zauwazylem zeby jakos wiecej zaczal palic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 misiek_83 ja mam to samo i wydaje mi się, że to gaźnik może być rozregulowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Odswiezam temat.Smierdzi niemilosiernie benzyna jak sie jedzie,przy otwartych oknach.Jak sa zamkniete to nie czuc.Co to moze byc?Wyciek?Nie zauwazylem zeby jakos wiecej zaczal palic Smierdzi z odpowietrzenie zbiornika. Zobacz czy pochłaniacz par paliwa działa inaczej pary wracają do baku i smierdzi z samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A gdzie tego ustrojstwa szukać? Wiem, że gdzieś w okolicach silnika ale jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A gdzie tego ustrojstwa szukać? Wiem, że gdzieś w okolicach silnika ale jak to wygląda? No wlasnie gdzie i jak :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymekTST Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Odswiezam temat.Smierdzi niemilosiernie benzyna jak sie jedzie,przy otwartych oknach.Jak sa zamkniete to nie czuc.Co to moze byc?Wyciek?Nie zauwazylem zeby jakos wiecej zaczal palic Mam tą samą sytuacje , i mnie to bardzo denerwuje. Może juz któryś z kolegów poradził sobie z tym problemem ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 A gdzie tego ustrojstwa szukać? Wiem, że gdzieś w okolicach silnika ale jak to wygląda? U mnie to wielka czarna pucha po stronie pasazera z 3 wezykami jesli dobrze pamientam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzingis Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Tak to jest ta właśnie czarna pucha po stronie pasazera, trudną ją uszkodzić ale zdażają sie takie przypadki a zwłaszcza gdy zatankowałeś do pełna na MAXA i samochód postał kilka dni a temperatura była wyższa niż 25 stopni -wtedy ciśnienie wzrasta w zbiorniku i sadzi na tą puchę -- jaka nazwa Fachowa tej puchy to niepamietam, wyglądem przypomina filtr paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 szymekTST, Odpisywałem Ci, ale ktoś usunął post nie wiem dlaczego - zobacz sobie w lewe tylne nadkole, tam masz taka plastikową osłonę na rurę od wlewu, za nią uwielbia zbierać się błoto, a potem rdzewieje. Zobacz dokładnie odcinek pomiędzy wlewem, a zbiornikiem na 95% gdzieś tam jest mała dziurka - miałem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi