Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

mam GA14DS chce GA14DE (pytanie)

Gość Bartas

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo poszukiwań nie znalazłem takiego tematu (jeśli są prosze o linki)

Mam nissana Sunny z 1992 roku

jak wiadomo ten silnki w tym roku był wypuszczany z gaźnikiem elektronicznym

chciałbym poprawić nieco moc mojego silniczka :twisted: bez nadmiernego zuzycia i zwiększonego spalania :wink: wpadłem na pomysł żeby iść w ślady fabryki - zalożyć wielopunktowy wtrysk

i stad moje pytania :

1. czy silniki ga14ds różni szie czymć od ga14de (oprócz gaźnika/wtrysku)

tzn.: czy podstawa jest taka sama?? - czego by mi brakowalo?? :?

2. czy ktos to już robił?? - jak wyszlo?? - ja wygladaly koszty??

wałki, pompa paliwa, kolektory, sonda 3 przewodowa,listwa wtryskowa,aparat zapłonowy,komletna przepustnica z przepływomierzem , sterownik,wiązka,obudowa filtra i pewnie wiele innych= nieopłacalne.Najtaniej kupić ga16 ds gość z gdyni (ma ogłoszenie na allegro)chciał mi cały silnik oddać za 300 zl.Skrzynia pasuje , rożnica w spalaniu nie duza-najlepsze wyjscie

To się nie opłaci, lepiek kupić auto z takim silnikiem. Masa części, przyrost mocy niewielki, a pozatym nikt tego nie robił więc trzeba by metodą prób i błędów składać.

To co napisał Albin Plus:

- rozdzielacz do wody ten przykręcany do bloku z tyłu (od strony rozrządu)

- wiąza

- komputer

- głowica (DS na wejsciu kanałów ssących nie ma fazki na wtrsyk ale można ją samemu wyfrezować)

Najtańsze i zarazem najciekawsze wyjście to zmiana dotychczasowego 1.4 na GA16DS...

o - to mnie troche zasmuciliście :x

myślałem że byłobt troszke łatwiej

mój silnik z tego co wiem w dobrym stanie i tak szczerze to troche mi go szkoda...

dlatego chciałem go zachować

poza tym zmiana całego silnika może być dość ryzykowna - chyba nie kupiłbym silnika od nissana za 300 zł :shock: (cena wskazująca na spo... zużycie :evil: )

ehh..

jeśli nie wymyśle czegoś ciekawego, pewnie pozostane przy tym co jest a w przyszłości zmienie cały samochód :wink:

dzieki za Wasze odpowiedzi!! :smile:

Najtańsze i zarazem najciekawsze wyjście to zmiana dotychczasowego 1.4 na GA16DS...

Też mi się tak zdaje! Najlepiej kup sinik jeszcze nie wymontowany z karoserii przynajmniej będziesz wiedział jak pracuje i najlepiej z jakiegoś rozbitka który dostał w pupkę :D

Różnica między 1.4 a 1.6 jest taka że 1.6 spala jak 1.4 ewentualnie troszkę więcej a osiągi nie porównywalne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...