geniula1 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Witam. Jestem posiadaczem Nissana Micry k10 z roku 1987 z silnikiem o pojemności 1000. Obejrzałęm skrzynię biegów ze wszystkich stron i nie mam pojęcia jak sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów. Skrzynie jest 5 biegowa. Wydaje mi sięże to powinna być jakaś śruba aczkolwiek nie jestem pewien. będe wdzięczny jak by ktoś mi pomógł rozwikłać tą zagadkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Potrafisz odgrzebywać tematy z przed roku, a nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki? :? http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11914 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Podczas wygrzebywania tematów z przed roku nie natrafiłem na taki co zem zamieścił. przeszukiwałem je z zamiarem znalezienia odpowiedzi na wyżej zamieszczone pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 przeszukałem całe forum (nie odgrzebywałem jużstarych postów:D) i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie " gdzie sprawdzić poziom oleju w K10. Był bym wdzięczny jak byście napisali gdzie coś takiego sięznajduje. P.S. znalazłem tylko gdzie wlewać olej jednak nie znalazlem gdzie sprawdzićpoziom wlanego oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 wyczysc skrzynie wokolo miejsca gdzie wlewa sie olej (wejscia linki predkosciomierza)... jest tam naklejka na ktorej jest ladny rysunek pokazujacy jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 A czy nie możesz skorzystać z linku, który ci podałem? W drugim poście Lexan pisze co wskazuje poziom oleju w skrzyni. olej wlewasz do skrzyni poprez wykrecenie linki z licznika razem ze ślimakiem jak wchodzi do skrzyni, na koncu na tej zembatce jest jednoczesnie wskaznik poziomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Wielkie dzięki panowie za info :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.