Gość domel115 Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Witam. Mój Nissan Sunny 2.0D 95r. ma kłopoty z mocą. Jest słaby ,rozpędza się do 120 i silnik ma już tak wysokie obroty , że boję się mocniej go rozpędzać. Kompresja wynosi 31.5 , 32 , 32 , 30.5.Pompa sprawna regenerowana u pompiarza , rozrząd wymieniony , zapłon ostatnio ustawiałem. Co może być przyczyną braku mocy? Pozdrawiam Dominik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryla Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 A kiedy zaczely ci sie te objawy?? przypadkiem nie po wymianie rozrządu? bo mi sie raz przestawil rozrząd o jeden zabek i mialem podobnie jak ty. Tylko u mnie zaczol kopcic nie mial wogole mocy i z kolektora ssacego dochodzily dziwne odglosy... pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Hmmm, ja może się mylę, ale objawy podobne ja miałem. Przyczyną były... klocki. A dokładnie szczęki hamulcowe, które do końca nie puszczały i koło miało spore opory przy toczeniu. Też u mnie się zbierał jak mucha w smole i przy wyższych prędkościach silnik już buczał zdrowo. Sprawdzić to możesz birąc autko na lewarek - koło powinno w miarę bez oporów się kręcić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domel115 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Witam. Dzięki za uwagi. Jest jeszcze jedna rzecz , o której nie wspomniałem. Czesto świeci mi się kontrolka wody w filtrze paliwa (filtr wymieniałem na nowy i nic) , do tego obudowa filtra powietrza jest zwichrowana i zasysa mi z boku powietrze .Może to ma jakis wpływ na brak mocy?? Pozdrawiam Dominik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarsar Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Czesto świeci mi się kontrolka wody w filtrze paliwa (filtr wymieniałem na nowy i nic) , do tego obudowa filtra powietrza jest zwichrowana i zasysa mi z boku powietrze .Może to ma jakis wpływ na brak mocy?? Zdecydowanie tak. Przy benzynie ma znaczenie ,nie wspominając o dieslu. Przez taką nieszczelność może chodzić różniście, ze wzrostem zużycia ropy włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.