Gość Paweł Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Jakieś 2 tygodnie temu kupłem P11 i mam " problem" ze skrzynia biegów mianowicie chodzi o to że strasznie haczy jest jakby mało dokładna. Zastanawiam się czy ten typ poprostu tak ma czy też jest jakaś inna przyczyna. Samochód ma przejechane 103 000km i jest z 01r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Abdul Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 A piąteczka wyskakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 w p11 144 ten problem piątki już nie występuje- są dłuższe ząbki na kole 5 biegu i dzięki temu przesówka się nie wyrabia.A generalnie co do skrzyni w p11 to najlepiej byłoby porównać z inną p11 z takim samym silnikiem (i skrzynią).Skrzynie w nissanie ( nie dotyczy renault ) są dość specyficzne a drążek jest na sztywno spięty ze skrzynią i nie ma możliwości regulacji.Przyczyną może się okazać krzywy drązek prowadzący lub stwierdzenie ,że ten typ tak ma.Bardzo często zdarza się ,że osoba przesiadająca się z innej marki ma dziwne odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Abdul Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 ach zgadza się.To jest P11.144, moje niedopatrzenie :/ wkońcu jestem nowy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregg Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam, Nie potrafilem znalezc jesli bylo wczesniej - przepraszam. Znany problem V biegu. Zastanawiam sie czy moze wykonalne jest wlozenie skrzyni z P11-144 do P11 z 1997r. Mam taki 2,016V SLXSRDe. Ma moze ktos wiedze jak to wyglada? Czy poprawki w skrzynce mialy miejsce tylko w srodku czy jest to calkowicie inna konstrukcja? Z gory dzieki Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 czesc nie kombinuj z podmianą zadzwoń tutaj SKRZYNIE BIEGÓW - KOMPLEKSOWE NAPRAWY 08-110 Siedlce ul. Żytnia 121 tel. (025) 644 33 69 kom. +48 600 319 118 lub +48 604 264 428 facet się zna pozdrowienia PS gregg jeżeli to UK znaczy to co myślę to masz trochę daleko :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregg Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Czyli dalej nie wiem nic. Moze ktos jednak posiada precyzyjna wiedze na ten temat. Doceniam fachowosc Pana z Siedlec, jednak jak kolega blyskotliwe zauwazyl UK znaczy United Kingdom stad koszty dojazdu i nerwy po drodze przekrocza wartosc auta. Staralem sie zadac pytanie mozliwie dokladnie, bo tylko podmiana skrzyni jestem zainteresowany. Jesli to nie bedzie mozliwe samochod pojdzie na zyletki bo naprawiac sie go zwyczajnie nie oplaci Pozdrowienia G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.