Gość seba3371 Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 witam .od pewnego czasu tzn. po wymianie akumulatora obserwuję dziwne zjawisko po załączeniu alarmu od czasu do czasu sam się uaktywnia i to kilkanaście razy z rzęd a czasami jest ok i nic sie nie dzieje.....miał może ktoś taki przypadek? bo nie wiem co mam i gdzie robić (nademieniam że alarm mam fabryczny)....wkurza to sasiadów i ja mam wieczory do niczego bo non stop przy oknie ....pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Podejrzewam, że to tylko zbieg okoliczności z tym akumulatorem. Stawiam na czujniki w drzwiach, pod maską lub w tylnej klapie, czasem śniedzieją lub po prostu rdzewieją i potrafią w każdej chwili się załączyć, trzeba by sprawdzić. Druga opcja to czujniki dodatkowe, takie jak czujnik wstrząsowy czy czujnik ultradzwiękowy, większość alarmów ma funkcję wyłączenia czujników dodatkowych np. na wypadek zostawienia psa w samochodzie itp. Jeżeli masz taką opcję to wyłącz na kilka nocek i obserwuj co się dzieje. I jeszce jedno wpadło mi do głowy: może przy wymianie aku jakiś kabelek od alarmu się obluzował albo naderwał, wtedy też może się alarm załączać bo wykrywa spadek napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Czy ktoś z was wie co to za alarm CHALENGER ST800 był założony w serwisie może wiecie co sobą reprezentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egn Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 witam .od pewnego czasu tzn. po wymianie akumulatora obserwuję dziwne zjawisko po załączeniu alarmu od czasu do czasu sam się uaktywnia i to kilkanaście razy z rzęd a czasami jest ok i nic sie nie dzieje.....miał może ktoś taki przypadek? bo nie wiem co mam i gdzie robić (nademieniam że alarm mam fabryczny)....wkurza to sasiadów i ja mam wieczory do niczego bo non stop przy oknie n n ....pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawdz mase alarmu na akumulatorze moim zdaniem to jest przyczyną. Czy ktoś z was wie co to za alarm CHALENGER ST800 był założony w serwisie może wiecie co sobą reprezentuje? Bardzo dobre alarmy teraz montowane sa w VW i Toyotach (dodam ze sa niedostepne na "otwartym"rynku , tylko dla instalatorów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Czy ktoś z was wie co to za alarm CHALENGER ST800 był założony w serwisie może wiecie co sobą reprezentuje? prosze Cie bardzo - moze tu znajdziesz informacje ktore Cie interesuja INSTRUKCJE ALARMOW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Challenger 800ST ma jedna wadę , a moze i zaletę - mozna go programować tylko i wyłacznie firmowym programatorem - bez serwisu - ani rusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Mi trochę też wariował alarm po wymianie akumulatora - naprawde dziwnie nawet nie moge tego opisac bo ciezko bedzie to zrozumieć. W ciagu jednego dnia jednak wszystko wrocilo do normy. [ Dodano: Sro 27 Wrz, 2006 15:40 ] Dodam że też mam orginalny z Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stani Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 witam .od pewnego czasu tzn. po wymianie akumulatora obserwuję dziwne zjawisko po załączeniu alarmu od czasu do czasu sam się uaktywnia i to kilkanaście razy z rzęd a czasami jest ok i nic sie nie dzieje.....miał może ktoś taki przypadek? bo nie wiem co mam i gdzie robić (nademieniam że alarm mam fabryczny)....wkurza to sasiadów i ja mam wieczory do niczego bo non stop przy oknie ....pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!! Napisz jakie masz zamontowane czujki :-))) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ph24 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam!!! Może ktoś miał taki przypadek i będzie mógł pomóc, albo zwyczajnie zna się na rzeczy. Mam Primere 2.0 w benzynie (z gazem) kombi rocznik 2000. Od dłuższego czasu mam problem z samoistnym załączaniem się alarmu. Sytuacja przedstawia się następująco. Po zaparkowaniu kluczykiem zamykam drzwi i automatycznie zazbraja mi sie alarm. Po pewnym czasie ( i w tym przypadku nie ma regularności czasowej, raz po kilku minutach, raz po godzinie albo po kilku) załącza mi się alarm. Jeśli nie zareaguję buczek wyłącza się, samochód w dalszym ciągu jest zamknięty i prawdopodobnie alarm w jakiejś części jest zazbrojony, bo dioda na podszybiu dalej pulsuje i do następnego otwarcia auta mam spokój. Jak w trakcie wycia buczka z kluczyka rozbroję alarm, a tym samym otworzę drzwi, a następnie ponownie z kluczyka zamknę auto, to opisana sytuacja znowu się powtarza. Niestety nie wiem, jaki rodzaj alarmu mam zamontowany i przyznam, że nie wiem gdzie jest zamontowany moduł alarmu żeby sprawdzić. Byłem w lokalnym salonie Nissana i tak nieoficjalnie rozmawiałem z pracownikiem zajmujący się elektryką i alarmami. W sumie gość mnie zlał, ale podpowiedział mi, że prawdopodobnie może jakiś kabel od instalacji alarmowej robi zwarcie. Powiedział również, że nie ma pojęcia, jaki typ alarmu mam wstawiony, co mnie bardzo zdziwiło Zaproponowałem, że może prywatnie po godzinach podjąłby sie naprawy, ale ta propozycja również nie podziałała na niego i w dalszym ciągu ściemniał, że nie wie, jaki alarm w tamtych latach wstawiali. Odpuściłem salon i z tzw. polecenia skorzystałem z firmy, która zajmuje się montażem alarmów samochodowych. Po opisaniu powyższej sytuacji podjęli się naprawy i o dziwo doszli, że w przegubie otwierającym klapę bagażnika, w wiązce kabli było przetarcie, które było powodem całej sytuacji. Już witałem się z gąską, ale niestety sytuacja powtórzyła się. Sprawdzili resztę instalacji, ale nic nie znaleźli. Nie dali za wygraną i odłączyli czujnik wstrząsowy i ultradzwiękowy, ale i to nic nie dało. Doszli, więc do wniosku, że prawdopodobnie przyczyna leży w module alarmu. Żeby nie szukać gdzie moduł alarmu jest zlokalizowany, a tym samym nie narażać mnie na dodatkowe koszty mam się dowiedzieć gdzie moduł alarmu jest zlokalizowany. Niestety czuje, że jak podjadę do salonu, to zaczym czegoś się dowiem, to będę miał już dużo lżejszy portfel, dlatego prośba do Was forumowicze, bo ja wymiękam. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Aktualnie rozmowa na ten temat toczy się tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/86041-wp11144-alarm-sie-wlacza-bez-powodu/ przenieś swojego posta tam bo jest ciekawy i trochę wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Modułowe pudełko alarmu przeważnie znajduje się po lewej stronie pod cokpitem (jak bezpieczniki). Musisz po szukać dobrego magika! Tak jak Ci powiedzial gość coś jest do D... na centralce. Po 1 to alarm nie powinien się w ogole załączać po zamknięciu drzwi z klucza! O ile masz originał? A nie jakiś inny. Najlepiej prześledź drogę kabla chodz by z tuby- jak dojdziesz do pudełka to jeszcze dla pewności powinny do niego dochodzić kable z bezpieczników(kierunkowskazy, oświetlenie wnetrza[-czujki drwi,klapy, maski ] kontrola motoru, coś tam jeszcze, modułu centraln.zamka,"zapłonu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ph24 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 przeniosłem swojego posta do działu: [WP11.144] Alarm sie włącza bez powodu Kolego NEO NFS w odpowiedzi na Twoje stwierdzenie "Po 1 to alarm nie powinien się w ogole załączać po zamknięciu drzwi z klucza" mogę powiedzieć, że elektryka w aucie to dla mnie czarna magia, ale w przypadku mojej primery tak się dzieje. Klucz jest oryginalny, a alarm był fabrycznie montowany. Po kliknięniu z pilota zaraz po zadziałaniu centralnego (albo równocześnie zazbraja mi się alarm). Sprawdziłem, to pozostawiając otwarta szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 No bo jest różnica między zamknięciem z kluczyka (wkładając kluczyk w drzwi) a z pilota (przyciskając guzik), chyba mylisz te pojęcia. Zamknięcie z kluczyka nie załącza alarmu, działa tylko immobiliser. Jeśli u Ciebie jest inaczej to najwyraźniej jest coś nie tak z komputerem alarmu i to właśnie może być przyczyna Twoich problemów, nie czujki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi