Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Uszczelka pod głowicą

Gość donek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytałem wiele postów na ten temat ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi

Na 99% poszła mi uszczelka pod glowicą (mam w chłodnicy masło). Mechanik powiedział że niezbędne jest planowanie głowicy, czy to jest konieczne, czy on chce mnie naciągnąć na koszty

Po naprawie zaleję go płynem K2 "kuler" o ile dobrze pamiętam nie jest zrobiony na glikolu etylowym. Czy to dobry płyn?

Ile kosztuje uszczelka pod głowicę i jaka jest najleprza?

Mechanik powiedział że niezbędne jest planowanie głowicy, czy to jest konieczne, czy on chce mnie naciągnąć na koszty

Witam.

Jeśli wykonywał pomiary (o ile ma czym) i mu tak wyszło, to trudno, trzeba planować. Dopuszczalna nierówność powierzchni to 0,10 mm.

Witam

Czytałem wiele postów na ten temat ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi

Na 99% poszła mi uszczelka pod glowicą (mam w chłodnicy masło). Mechanik powiedział że niezbędne jest planowanie głowicy, czy to jest konieczne, czy on chce mnie naciągnąć na koszty

Po naprawie zaleję go płynem K2 "kuler" o ile dobrze pamiętam nie jest zrobiony na glikolu etylowym. Czy to dobry płyn?

Ile kosztuje uszczelka pod głowicę i jaka jest najleprza?

POZDRAWIAM .NA STO PROCENT NIE NACIĄGA CIĘ.CHYBA ZE CHCESZ POWTÓRKĘ Z ROZRYWKI

dopuszczalna jest mniejsza niż te 0,1 mm u mnie uszczelki sa po 45 zł koreańska i 95 zł japońska , uszczelki pod kolektory wydechowe kosz od 15 do 20 zł za wszystkie 4

dorabiałem sam uszczelke pod zespół aparatu zapłonowego pompy paliwa i termostatu.

z węzykami podcisnień rozwiązałem sprawe za pomocą taśmy papierowej i poopisywałem

, ja dociągałem po 300 km głowice i jeszcze raz bede sprawdzał sruby i zaworki. jak jakies pytania to prosze;]

no i ustaw pasek rozrzadu na znakach;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...