leonki39 Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Czy wyciągnięty łańcuszek rozrządu ma wpływ na moc silnika? Chodzi mi o to czy fazy rozrządu mogą się nieznacznie zmieniać przy wyciągniętym łancuszku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Pod warunkiem że jest jeszcze w normie- nie nadaje się jeszcze do wymiany to chyba nie powinien. Od czego jest napinacz. Poza tym ponoć Nissan daje coś 500k km gwarancji na rozrząd. Ja myslałem że mam do wymiany bo mi coś dzwoniło. A jak rozebrałem silnik to zrezygnowałem z wymiany. Reperaturka mi została jak byś chciał ( łańcuch, 3 płozy:napinacza,prowadząca i ograniczająca i sam napinacz ). Ale najpierw upewnij się czy na rawde jest Ci to potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 rozciągnięty łańcuch ma wpłym na fazy zozrządu- zmienia się odległość między kołem na wale a kólkami rozrządu.Nissan jedynie podawał,że łańcuch wytrzymuje ok 400 tyś km ale gwarancji nikt na to nie daje. [ Dodano: Sob 16 Wrz, 2006 ] ale jeśli rozrząd nie jest głośny to raczej nie jest on powodem spadku osiągów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 a czy jeżeli napinacz jest już do wymiany to czy wtedy też słychać łańcuch podczas pracy silnika? czy tylko słychać napinacz w momęcie odpalania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 IMHO jeżli napinacz jest do wymiany to cały łańcuch może Ci cały czas dzwonić. Z drugiej strony on ma zapadkę żeby się niecofał, i nawet przy niskim ciśnieniu oloeju ( po odpaleniu ) powinien trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 IMHO jeżli napinacz jest do wymiany to cały łańcuch może Ci cały czas dzwonić. Z drugiej strony on ma zapadkę żeby się niecofał, i nawet przy niskim ciśnieniu oloeju ( po odpaleniu ) powinien trzymać. bo cosik mi tam zrzęzi podczas pracy ale nie moge wyczuc czy to cos z rozrządem czy może z jakimś łożyskiem od któregoś z tych kółek co tam są (nie smiej sie z mojego określenia chodzi mi o koła na których są paski od klimy itp - może pompa wodna - ale nie grzeje sie ani troszeczke a czasmi dostaje po d*pie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Mi tez coś rzęzi ale ostatnio dochodzę do wniosku że to wydech, na pewno mam przedmuchy na uszczelkach głowica-kolektor i kolektor-pierwsze kolanko, a dalej pewnie wyrdzewiały tłumik końcowy. Spox - każdy określa jak umie - ważne żeby było wiadomo o so chosi Może spikniemy się na spocie , oby z mądrzejszyi od nas to się znajdzie co tam gra (lub nie ) i u Ciebie i u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 ja to sie chyba do wawy wybiore to sie kubą postaram spotkać to mi zrobi pożądek z autem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.