Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

"Zapachy" z instalacji....

Gość MariuszH
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :)

Mam zamiar założyć sobie instalkę LPG do mojego słoneczka na GA14DS.

Moja żona natomiast nie chce się na to zgodzić, ponieważ uważa że instalacja będzie po prostu śmierdzieć gazem ( "Jeszcze dzieci potrujesz !! etc. ). Rzeczywiście - przechodząc obok "zagazowanych" Żuków u mnie w pracy można normalnie paść od smrodu gazu.

Z drugiej strony mój brat dał do "zagazowania" już 3 samochody i twierdzi że nigdy nie miał takiego problemu. A może taki "zapaszek" jest uzależniony od producenta instalki?

Byłem u gazownika który zakładał już instalacje w samochodach brata i on poleca i zakłada LOVATO ( bo podobno mają - jak się wyraził - za***isty reduktor ).

Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam.

Witam.

Też mam instalkę LOVATO (N14 ga ds)zwykłą podciśnieniową.

Nieraz lubi trochę "zapachnieć",ale na zimnym silnku i nie jest to reguła.

Zależy w jakim humorze jest Nissek :P

Mam taką instalkę już 5 lat (robiłem tylko :czyszczenie parownika(kanały w środku były ostro zasyfiałe), a pozatym wymiana filterka ,regulacje.

Wszystko wykonywałem we własnym zakresie :)

( "Jeszcze dzieci potrujesz !! etc. )

Tak żle to chyba niebędzie :D

[ Dodano: Sob 16 Wrz, 2006 23:39 ]

PS.jak ustawiałem instalkę na analizatorze spalin nie było ciekawie (samochód słaby) i........

sam troche podkręciłem i jest :D

I jeszcze taka ciekawostka:z rok temu zaczęły migać(przerywać )diody od tego całego "sterownika"(przełącznik lpg/pb) okazało się ,że "majstry" nie polutowali przewodów tylko je poskręcali :evil:

Gość czopochrup
on poleca i zakłada LOVATO
od tydnia mam ta sama instalke na 1.6 :> i nic nie smierdzi butle mam w aucie z tylu i kompletnie nic nie czuc cay osprzt mam pd siedzeniem prawym czasmi zasmierdzi ale to jest bardzo rzadko i tylko jak stoisz na zewnatrz w srodku nic nie czuc :)

• 3 lata później...

U mnie zawsze śmierdziało gazem jak tankowałem na Shellu. Instalacja sprawdzana pod kątem szczelności wielokrotnie. Tankując na innych stacjach (głównie Bliska, lub lokalne stacyjki) nie miałem okazji poczuć tego zapachu :)

tylko jak auto przelewa na ssaniu to i Pb czuć niespalone inny zapach a na lpg jak za bogato to też może pachnieć ale jak regulacja ok to musi działać i nie śmierdzieć pozatym to co się wypala z gazu jest lepsze od PB .. pozatym na gazie możesz 2xczęściej z Dzieciami na zielona trafkę śmigać niech się dotleniają :shifty:

jako dwaj górnicy miesiąc a proszę stawić sie na barbórkę 4.12 :D