Gość vqsoft1 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 moze orientujecie sie ile objetosciowo jest oleju pomiedzy Max a MIn na bagnecie? tj ile np trzeba dolac przy zejsciu oliwy z MAX do MIN takie pytanko - -ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Zazwyczaj od 0,75 do 1 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 chyba 1 litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 0.5 litra - sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fenol Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 W N16 1,8 znacznie mniej niż 0,5 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 W N16 1,8 znacznie mniej niż 0,5 l. caly zakres na bagnecie to mniej niz 0.5l ? jestes pewien ? mysle ze w 1.5 jest tak samo. bo miski i ilosc oleju w ukladzie jest identyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fenol Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Jestem pewien bo olej wymianiałem w N 16 juz ze 20 razy. Najpierw wlewm 2,5 l a potem obserwując bagnet (jest lekko pow. min.) dolewam ok 0,2 - 0,3 l. I na bagnecie jest max. Masz rację w N16 1.5 ilość oleju jest ta sama, więc wygląda to podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafs Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Mi też kiedyś w ASO powiedzieli, że pół litra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 dołączę się do topiku ze swoim pytaniem: ile oleju wchodzi do 2.2 DI, bo wreszcie niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem owego auta, a jak wiadomo wymiana oleju to pierwsza rzecz jaką zrobić nalezy, więc pytam, bo nie wiem ile zakupić 4 L czy więcej?? pozdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcos26 Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 ile oleju wchodzi do 2.2 DI, bo nie wiem ile zakupić 4 L czy więcej??Kuba 5,5 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 KUI3A, Wystarczy 5 litrów i jest na bagnecie na poziomie między min a max i wystarczy od wymiany do wymiany czyli na 15 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 ok dzięki za info, a jaki olej polecacie najlepiej, taki już pod kątem zimy żeby był dobry, bo almera to będzie pierwszy diesel w mojej stajni i nie wiem jaki tam olej najlepiej zapodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 a jaki olej polecacie najlepiej, taki już pod kątem zimy żeby był dobry, bo almera to będzie pierwszy diesel w mojej stajni i nie wiem jaki tam olej najlepiej zapodać Do tych silników stosuje się olej 10W/30 lub 10W/40. Dla silnika turbodoładowanego olej 5W/20 nie jest zalecany, a olej 5W/30 może być stosowany tylko do temp 0°C. A co do marki to twoja sprawa ja osobiści zalewam shellem helix diesel 10W/40 Ale o olejach juz było pisane.........skorzystaj z wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi