Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czyszczenie gaźnika

Gość dre2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W sobotę wziąłem się za czyszczenie gaźnika.

Wyprawa do sklepu po środek do czyszczenia koszt 19 zł. i do roboty.

Zdemontować puszkę filtra, około 5 minut.

Napsikać szuwaksu do gaźnika przy wyłączonym silniku, odczekać około 15 minut aż zacznie działać. Potem odpalić silnik, uwaga na przewody podciśnienia!!!! Ja niezałożyłem jednego i 30 minut głowiłem sie czemu nieodpala, a jak odpalił to zgasł :cry: Po założeniu przewodu odpalił, na włączonym silniku wpsikać jeszcze pożądną dawkę preparatu, ja lałem aż się skończył.

Zostawiłem silnik na chodzie żeby przepalił wszystko co wlałem i po około 5 minutach pojechałem sprawdzić. Polecam czyszczenie, różnica jest ogromna, silniczek inaczej chodzi, a koszt i nakład pracy jest naprawdę znikomy.

Okazało się że muszę zmienić przewody podciśnienia bo są popękane przy końcach ale niestety sklep już zamknięty więc niezdążyłem, a z nowymi przewodami będzie pewnie trochę lepiej jeździł, będą szczelniejsze.

A więc podsumowując koszt 19 zł, czas około 2 godziny ale trzeba odjąć nieuwagę z podciśnieniem. Rezultat przerastający oczekiwania. :mrgreen:

Gość johny_fellow

Napisz jakim preparatem to robiłeś.

na włączonym silniku wpsikać jeszcze pożądną dawkę preparatu, ja lałem aż się skończył

Jak dokonywałeś tego czyszczenia na odpalonym silniku to miałeś założoną puszkę filtra powietrza?

Pewnie nie bo jakbyś tam pryskał w gaźnik.

Nazwy nie pamiętam, ale każdy preparat się nada.

Jak odpaliłem silnik to miałem założona puszkę od filtra tylko nie włożony filt powietrza.

Na zgaszonym silniku zdjąłem całą puszke i zpsikałem calutki gaźnik, każdą sprężynkę, i śrubkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...