Gość Ryszard Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Witam, głównie posiadaczy K12 Od półtora roku cieszę się Micrą 1.2 Visia+ z 2004 r. Radość ta byłaby pełna gdyby nie...Dość głośnie grzechotanie w przednich kołach, głównie podczas jazdy np. po kostce, płytach itp. W ASO mówią, że to grzechoczą klocki hamulcowe i że oni nic na to nie mogą poradzić bo w nowych Micrach (TYLKO !!!) taka jest przednich układów hamulcowych konstrukcja !! Problem zgłaszany jest podobno Producentowi....Wygląda mi to na normalny BUBEL ! Czy są jakieś dorażne lecz skuteczne metody usunięcia tego "grzechotnika" z mojego , poza tym bardzo dobrego, autka? Wdzięczny będę za każdą informację w tym względzie. Pozdrawiam Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 normalnie przy zaciskach a dokładniej między zaciskiem a klockiem hamulcowym znajduje sie miedziana blaszka. To właśnie ona zapobiega swobodnemu przemieszczaniu sie klocka w góre i dół. Podskocz do jakiegoś sklepu niech sprawdzą w katalogu czy mozna kupić klocki z tymi blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Teraz każde klocki seryjne mają tą blaszkę nie trzeba dokupowywać ani osobno zamawiać. chyba że kupicie u dziadka na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość akira Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Mój mikrolot posiada tarcze z tyłu i mam podobne dzwięki z tym ze dochodzą z tylu pomimo ze klocki posiadają blaszki miedzianne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Mój mikrolot posiada tarcze z tyłu i mam podobne dzwięki K11 1.3 ma tarcze z tyłu ?????? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 wersje z ABS'em miały tarcze z tyłu chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Tak, wersje z ABS mają tarcze z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 U mnie moze nie ma problemu z klockami, ale z zaciskami przednich hamulcow, ktore dostaly luz. Nie znalazlem odpowiedzi w archiwum jak z nim walczyc. Moze ktos przerabial temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 brachu_, Jeśli masz luz między tarczą a okładzinami to najprawdopodobniej nie załozyłeś blaszki do klocków która dociska klocki do tarczy podczas procesu ścierania się. Gdy tych blaszek nie ma to klocki sa luźniejsze i dlatego trzeba je zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Pablo_Snk, luz jest na mocowaniu zacisku (rusza sie caly zacisk). Bylem z tym u mechanika - kazal zakupic prowadnice zaciskow, tzw sanki. Po ich montazu ma byc juz SI. Dam znac o rezultatach regeneracji [ Dodano: Nie 22 Cze, 2008 20:20 ] Pablo_snk, miałeś rację, blaszki rozwiązują problem. Luz na prowadnicach jarzma zniweczony !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi