Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 witam czy ktoś wymieniał pompe paliwa w p 10 tce . otwieram zbiornik a tam pusto pompy ani śladu niewiem jaką mam kupić . jedną już kupiłem i niepasuje czy ktoś zna numer katalogowy .wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 otwieram zbiornik a tam pusto pompy ani śladu jedną już kupiłem i niepasuje Czegoś tu nie rozumiem, skoro nie ma pompy to skąd wiesz, że ta co ją kupiłes to nie pasuje :?: Masz gażnik ? Wtedy pompa raczej mechaniczna przy silniku Masz wtrysk? To Na 100 % pompa elektryczna w baku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 pompa elektryczna w baku napewno bo to wtrysk jak ją kupiłem gość twierdził że jest spalona śmigałem na lpg a ta co kupiłem ma troche inny smok tak mi się prrunajmniej wudaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Jak chcesz zrobić , żeby tylko działało to: - Po otworzeniu zbiornika, trzeba obudowe pompy, która jest wraz z pływakiem pchnąć do tyłu samochodu - jest w szynach, najpierw trzeba zwol;nić z żabka zabezpieczająceg, który jest z przodu. - Rozpołowić obudowe wyciągnąć startą pompe i jeżeli w tej co masz jest taka sama grubośc to da się dopasować, np. poprzez obrócenie albo płytsze wsadzenie do obudowy. byle obudowe zatrzasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 tak jak muwiłem starej pompy niema a tą obudowe mam juz na wierzchu tulko ta siatka na końcu pompy (smok) ma taki kształt że niemoge jej włorzyć do tej obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Powodzenia! Przerabiałem ten temat. Kupiłem nową pompę na allegro podając oznaczenia starej. Przysłali mi pompę z takimi samymi oznaczeniami, ale z całkiem innym smokiem. Skończyło się tym, że smok ze starej musiałem przydrutować do nowej, a i tak nie do końca pasuje. Teraz muszę mieć min 15l wachy, żeby pompa była zanurzona. Żeby było weselej, to okazało się, że starej pompie nic nie dolegało, a problem z brakiem mocy wynikał z niewłaściwie dobranej puszki powietrznej na monowtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 a siatka na końcu pompy (smok) ma taki kształt że niemoge jej włorzyć do tej obudowy w sumie niewiele sie stanie jak usuniesz tą siatkę, w koncu jest jeszcze filtr paliwa a jeżeli obudowe wyczyścisz ładnie od wewnątrz to tymbardziej bym się nie obawiał, zwłaszcza że jeździsz na LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 noto ładnie pocieszyłeś mnie a czy mugłbyś opisać jakiegokształtu był stary a jakiego nowy smok bo umnie w tej nowej jestprostokątny ipod kątem 90 stopni a powinien być chyba 45 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 U mnie nowa pompa miała smok z siatką przyczepioną do obudowy pod kątem prostym. Stara pompa miała siatkę na niewielkim wysięgniku ułożoną pod kątem ok 45 stopni. Dlatego nowa pompa za nic w świecie nie dała się włożyć. Oderwałem ten wysięgnik ze starej pompy, urwałem siatkę od nowej i złożyłem to w całość. Teraz siatka nie jest skierowana w dół tylko do góry i dlatego muszę mieć więcej beznzyny w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 nieorjentujeszsie czy taki smokwystępuje sam czy tylko w zestawie a i jeszczejedno nie pamiętasz od kogo kupiłeś te felerną na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Obawiam się, że smok to integralna część pompy (przynajmniej w moim nissanie). Kupiłem od gościa o nicku: "nataliafs" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 noto ładnie ja kupiłem u tego samego gościa , nie próbowałeś wymienić na taką jak powinna być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Pompa katalogowo odpowiadała mojej, więc nie miałem podstaw do zwrotu. Sama pompa zresztą jest dokładnie taka sama, różni się jedynie tylko tym feralnym smokiem... Nie mogłem jej wymienić, bo nr się zgadzał, a sprzedawca nie miał takiej tylko z innym smokiem. A że był to środek zimy i musiałem jeździć samochodem, zrobiłem z dwóch jedną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 rozumiem że gość niechciał ci jej wymienić [ Dodano: Sro 20 Wrz, 2006 12:49 ] noto wielkie dzięki naprawde mi pomogłeś ja bende prubował wymienić zewzględu na to że niemam starej pozdrawiam i jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 JAki masz silnik, wydaje mi się że GA16DS i pompe paliwa masz mechaniczną zamocowaną przy głowicy (z tylu od strony kolektora ssącego). Natomiast w baku znajduje się sam "wskazywacz poziomu paliwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 nie silnik jest sr20di ale wszystko juz wiem na temat pompy ale dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi