Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] pompa paliwa w p 10

Gość igor172
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam czy ktoś wymieniał pompe paliwa w p 10 tce . otwieram zbiornik a tam pusto pompy ani śladu niewiem jaką mam kupić . jedną już kupiłem i niepasuje czy ktoś zna numer katalogowy .wielkie dzięki

otwieram zbiornik a tam pusto pompy ani śladu

jedną już kupiłem i niepasuje

Czegoś tu nie rozumiem, skoro nie ma pompy to skąd wiesz, że ta co ją kupiłes to nie pasuje :?:

Masz gażnik ? Wtedy pompa raczej mechaniczna przy silniku

Masz wtrysk? To Na 100 % pompa elektryczna w baku,

Jak chcesz zrobić , żeby tylko działało to:

- Po otworzeniu zbiornika, trzeba obudowe pompy, która jest wraz z pływakiem pchnąć do tyłu samochodu - jest w szynach, najpierw trzeba zwol;nić z żabka zabezpieczająceg, który jest z przodu.

- Rozpołowić obudowe wyciągnąć startą pompe i jeżeli w tej co masz jest taka sama grubośc to da się dopasować, np. poprzez obrócenie albo płytsze wsadzenie do obudowy.

byle obudowe zatrzasnąć

Powodzenia! Przerabiałem ten temat. Kupiłem nową pompę na allegro podając oznaczenia starej. Przysłali mi pompę z takimi samymi oznaczeniami, ale z całkiem innym smokiem. Skończyło się tym, że smok ze starej musiałem przydrutować do nowej, a i tak nie do końca pasuje. Teraz muszę mieć min 15l wachy, żeby pompa była zanurzona. Żeby było weselej, to okazało się, że starej pompie nic nie dolegało, a problem z brakiem mocy wynikał z niewłaściwie dobranej puszki powietrznej na monowtrysku.

a siatka na końcu pompy (smok) ma taki kształt że niemoge jej włorzyć do tej obudowy

w sumie niewiele sie stanie jak usuniesz tą siatkę, w koncu jest jeszcze filtr paliwa a jeżeli obudowe wyczyścisz ładnie od wewnątrz to tymbardziej bym się nie obawiał, zwłaszcza że jeździsz na LPG ;)

noto ładnie pocieszyłeś mnie a czy mugłbyś opisać jakiegokształtu był stary a jakiego nowy smok bo umnie w tej nowej jestprostokątny ipod kątem 90 stopni a powinien być chyba 45 stopni

U mnie nowa pompa miała smok z siatką przyczepioną do obudowy pod kątem prostym. Stara pompa miała siatkę na niewielkim wysięgniku ułożoną pod kątem ok 45 stopni. Dlatego nowa pompa za nic w świecie nie dała się włożyć. Oderwałem ten wysięgnik ze starej pompy, urwałem siatkę od nowej i złożyłem to w całość. Teraz siatka nie jest skierowana w dół tylko do góry i dlatego muszę mieć więcej beznzyny w zbiorniku.

Pompa katalogowo odpowiadała mojej, więc nie miałem podstaw do zwrotu. Sama pompa zresztą jest dokładnie taka sama, różni się jedynie tylko tym feralnym smokiem...

Nie mogłem jej wymienić, bo nr się zgadzał, a sprzedawca nie miał takiej tylko z innym smokiem. A że był to środek zimy i musiałem jeździć samochodem, zrobiłem z dwóch jedną...

rozumiem że gość niechciał ci jej wymienić

[ Dodano: Sro 20 Wrz, 2006 12:49 ]

noto wielkie dzięki naprawde mi pomogłeś ja bende prubował wymienić zewzględu na to że niemam starej pozdrawiam i jeszcze raz dzięki

JAki masz silnik, wydaje mi się że GA16DS i pompe paliwa masz mechaniczną zamocowaną przy głowicy (z tylu od strony kolektora ssącego).

Natomiast w baku znajduje się sam "wskazywacz poziomu paliwa"