Gość jacobi Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Witam!! Posiadam Micre K10 90r z gazem. Od pewnego momentu samochodzik zaczyna mi gasnąć na benzynie!!! ( tylko na wolnych obrotach )( tak jak by się dławił czy cosik )( na gazie wszystko jest ok ) Bardzo proszę o rade bo ja już powoli niemam pomysłu co zrobić aby wszystko było ok! przewody pod ciśnieniem sprawdzone i są ok, kable i świece też ok!!! Bardzo proszę o rade!! Ps. filtr powietrza także jest ok!! pozdrawiam !! :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 płaski śrubokręt i podkręć (w prawo) tak z pół obrotu śrube przy przepustnicy (zaraz obok linki gazu) powinno pomóc :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 ok dobry pomysł !! dam znać czy pomoże!!!!! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 tam jest srubka na krzyzak chyba ta plaska jest od skladu mieszanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Hmm "domyślna" śruba od składu mieszanki jest na tzw. widełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 miałem na myśli śrube od regulacji obrotów. u mnie jest na płaski i na krzyżak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Ja też długo się bujałem z problemem gaśnięcia na wolnych obrotach. Przedwczoraj zawitałem u gaźnikowca i okazało się (po badaniu analizatorem spalin) że przyczyną gaśnięcia jest duże zubożenie mieszanki na wolnych obrotach. Potem po pierwsze wymieniliśmy dyszę niskich obrotów na większą (a co ) a po drugie mechanik pobawił się mocno elektryką, żeby w jak najmniejszym stopniu komputer regulował wszystko. Efekt: obroty na ssaniu ok 1100-1200, a przy nagrzanym silniku ok 600 i ani razu nie zgasła do tej pory Micra (CUD ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Z przykrością musze stwierdzić że kręcenie śrubeczką zabardzo nie pomogło!! napoczątku jest ok a tak po ok 20 sekundach może więcej zaczyna się dławić!!! a potem oczywiście gaśnie!!! Póżniej jak odpale samochodzik wchodzi bezproblemu na obroty i dalsza części jak u góry. A jak już włącze światełka to odrozu gaśnie!! :cry: Moge oczywiście ustawić takie wysokie obroty to wtedy nie gaśnie Potem po pierwsze wymieniliśmy dyszę niskich obrotów na większą jak moge zapytać to gdzie znajduje się dysza niskich obrotów !!! :?: :?: pozdrawiam !! :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 sprawdzales dokladnie czy nie łapie lewego powietrza gdzies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 dysza wolnych obrotów jest wewnącz gaźnika niestety :/ dobrze że wspomniałeś o świetłach w k10 z elektronicznym gaźnikiem jest elektro zawór który ma zwiększać obroty gdy włąnczaś światła. Pewnie masz go zapchanego lub coś z nim nie tak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 ale skoro jak nie ma swiatel wlaczonych to i tak gasnie wiec raczej to chyba nie to ... podjedz do mechanika i sprawdz sklad mieszanki na wolnych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Raczej nie łapie lewego powietrza !! Sprawdze to jeszcze dokładnie!!! Troszke go podregulowałem i narazie nie gaśnie ale ( tak mie się wydaje ) że chodzi jakoś nierówno!! No nic dzieki wszystkim za pomoc będe musiał się udać do mechanika !!!!!! pozdrawiam!! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 kiedys dawno dawno temu zrobilem taki prosty modzik... mianowicie dla testow odlaczylem tą rurke od pokrywy zaworow ktora prowadzi do kolektora dolotowego i zaslepilem wejscie kolektorze dolotowym monetą... wczesniej silnik mi gasl i mial nie rowne obroty ... po tej modyfikacji jak reka odjal... ale to ze to samo mo ze byc u Ciebie jest rowne pradopodobienstwu = 0,00000001 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Mi również micra kiedyśgasła jak włączyłęm światła. Podładowałem akumulator i przestałą gasnąć. Również kiedyśnie chciała mi chodzić na niskich obrotach. Okazało się że problem tkwi w filtrze paliwa. Filt był tak brudny że pompa nie mogła zassać paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi