Gość seba.boss Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 witam ostatnio zaczelo mi cos dzwonic kolo silnika jak byl rozgrzany po zapaleniu swiaten - wiec tu moje pytanie czy to moze byc wina paskow na alternatorze i powinienem je juz wymienic :?: mial moze ktos juz cos takiego :?? pozdrowionka Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 to chyba raczej takie jakby piszczenie? może być wina paska a może być łożyska na alternatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 to chyba raczej takie jakby piszczenie?może być wina paska a może być łożyska na alternatorze nie to nie bylo piszczenie paska - bardziej jakby metaliczne dzwonienie ale np. dzis juz tego nie bylo, kupilem paski wiec sobie je wymienie bo niewygladaja za ciekawie. cornholio78 dzieki pzd Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Jeśli słychać metaliczny dźwięk to nie chodzi tu o paski. Szybciej właśnie będą łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzeZa Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Dokładnie! Takie metaliczne stuk, stuk w nieregularnych odstępach czasu. Spróbuj zamiast świateł włączyć inny odbiornik prądu dużej mocy np. ogrzewanie szyby. Najprawdopodobniej łożyska w alternaorze do wymiany. Zrób to szybko żeby się nie rozsypały bo straty mogą być większe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 a nie jest to osłona wydechu :?: :?: :?: ja w k11 miałem obluzowaną osłone aluminiową która wpadała w takie mataliczne drgania na pewnych obrotach. Ona jest na samym spodzie samochodu odchodzi od kolektora wydechowego. To najlepsza opcja bo można to po prostu wywalić 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 a nie jest to osłona wydechu :?: :?: :?: ja w k11 miałem obluzowaną osłone aluminiową która wpadała w takie mataliczne drgania na pewnych obrotach. no właśnie... zależy od tego jaki to odgłos :grin: jeżeli piszczy to łożysko, ewentualnie rolka napinająca. jeżeli brzęczy to raczej jakaś blaszka, osłonka. U mnie dwie z trzech śrub osłony katalizatora tak się poluzowały że z czasem od drgań zrobiły się spore dziury i tylko 1 śruba trzymała. Założyłem duże podkładki, dokręciłem i jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 o prawda, może to być też ta osłona termiczna kolektora wydechowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Ta osłona potrafi bardzo wkurzająco dzwonić wywaliłem ją w cholerę :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 jak narazie dzwieki ustaly od paru dni- a wczoraj wymienilem paski - zobaczymy czy to stukanie wroci. ale dzieki za podpowiedzi pozdrowienia Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi