Gość sagasti Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Na poczatku chcialem sie z Wami wszytskimi przywitac:),mam nadzieje,ze juz niedlugo przy dobrych wiatrach(wlasnie auto do komisu wstawione)jak sprzedam,to juz zdecydowalem,ze kupuje Almerke:) mam do was takie pytanko,mianowicie spotkalem sie w Almerkach z rocznikow 96-98 z takim wyposazeniem,ze nie posiada wcale elektryki,ale posiada za to ABS,wsp.kier.welur.tapic.-to ok. ,ale zaskoczylo mnie,ze posiada oprocz tego jeszcze klime?! czy byly takie wersje wyposazeniowe?czy klima wtedy byla tylko opcja na zamowienie?bo troche mnie dziwi wystepowanie klimy przy braku elektryki? za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 nie znam się na wersjach ale wiem, ze sporo osób dokłada sobie klimę już poserwisowo wszystkie almerki mają elektryczne lusterka ja mam gx'a (najbiedniejsza wersja) a w serii mam abs i 4x tarczki, a z tego co rozmawiałem z poprzednim właścicielem to klime sobie dołożył po jakimś czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sagasti Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ale chyba ABS i wspom.kier. to tez byl standard w Almerze N15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ale chyba ABS i wspom.kier. to tez byl standard w Almerze N15? Zdarzają się wersje bez wspomagania (widziałem takie trzy :shock: --jak szukałem almy dla siebie) Co do abs-u: Mam wersję swojej N15 SLX (brak abs-u i klimy :sad: )a zato jest: -4x el.sz. -el.lusterka. -wspomaganie -welur -centr. zamek POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Wspomaganie stało się wyposażeniem standardowym w modelu po liftingu, ABS niestety wymagał dopłaty od początku do końca produkcji (oczywiście w podstawowych wersjach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 sagasti, Witaj. Otóż Almery po lifcie w 1998 roku miały ABS, elektr lusterka i wsp. kierownicy. Poprz właściciel mojej almy dorzucił jeszcze Radio CD, klima (wtedy ok 2500zł) + elektryczne szyby przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Mam gx'a ( podstawowa wersja ) wspomaganie, abs,2x air bag, el lusterka, klima a szyby korbką otwieram :cry: [ Dodano: Sob 23 Wrz, 2006 17:48 ] j jeszcze h...je mi zagłówków nie dali :twisted: ale często widziałem że auta sprowadzone z Holandii nie mają na tylnej kanapie zagłówków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Yaroo, korbką ????? z klimą Ale czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 W mojej korbki w 4 drzwiach ale ma szyberdach elektryczny więc naprawdę rzadko korzysam z szyb drzwiowych - jak jest klima wyłączona. Przy włączonej i tak wszystko musi być pozamykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z2ib Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Moja almera z 97 roku to podobno jakiś limited edition. Wyposażenie to: Silnik 1.4 ABS. elektryczne lusterka, za to szyby na korbkę 2 poduszki wspomaganie fabryczną klimę welurową tapicerkę Na niemieckich autohausach zwykle jest kilkadziesiąt różnych almer, z czego tylko jedna, lub dwie malowane tak jak moja, z identyczną tapicerką. Fotki poniżej. Może ktoś wie coś więcej o tej wersji? Z tyłu na klapie nie mam żadnych znaczków, ani, że to nissan, ani, że almera. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andwojcik Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Bardzo się zdziwiłem bo też mam GX po lifcie kupionego w kraju (1998) i nie ma ABS ani klimy, za to ma 1 poduszkę, el. lusterka, welur, c. zamek, wspomaganie itd. Czy coś z tego rozumiecie dlaczego nie ma klimy a zwłaszcza ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzes_Lub Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Mam 1'4 GX z 1997 roku z Niemiec. Wyposażenie to: ABS Klima (od początku) 2 x PP el. lusterka szyby 4 x korbka szyberdach na korbkę - zamontowany już oddzielnie przez Niemca. bez weluru pozdr Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Niestety w tym roku (1998) na Polskę szły surowe nawet bez ABS'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AMR Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Moja N15-ka ma: -4xel. szyby -el.lusterka -podgrzewane fotele -ABS -wspomaganie -reg.kierownicę -el.regulacja świateł -welur tapicerka -podłokietnik [przód i tył] -centralny zamek,alarm -immobilizer -2 jaśki Wersja SLX z silnikiem 1.6 16V z 96 roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomi_ Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 to i ja się pochwalę, Ja mam 1.6 SR 5D z 1997r, sprowadzoną z Niemiec. Posiada: - wspomaganie - centralny zamek z alarmem - ABS - klima - 4x el. szyby - elektryczne lusterka - 2x PP - halogeny z przodu - tylny spoiler - alufelgi - sportowe fotele ale za to bez podłokietnika z tyłu i tego właśnie mi brakuje. - regulację kierownicy, pasów, świateł Przy okazji moze ktoś wie czy można kupić gdzieś tylną kanapę z podłokietnikiem? Tylko, że pewnie byłby kłopot aby się kolor tapicerki zgadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Zdarzają się wersje bez wspomagania (widziałem takie trzy --jak szukałem almy dla siebie) ja nie mam wspomy mam GX salonowa polska 97r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomi_ Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 ba, ja nawet widziałem kiedyś wersję bez obrotomierza - ale auto było sprowadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 bez obrotomierza zegary w almerze ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomi_ Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 jak chcesz mieć oryginalne auto to nawet mozesz sobie takie kupić zegary bez obrotomierza na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Mam 1.4S i mam wspomaganie, el.lusterka, 2 poduchy i klime...nic pozatym :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruszyna Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 ja w 1,6 slx '98 mam: - 4 szyby w elektryce - lusterka elektryczne - ABS - wspomaganie - reg.kierownicę - regulacje swiateł - tapicerke welurowa - dwa podlokietniki - centralny zamek (bez pilota, ale to sie niedlugo zmieni) - immobilizer - 2 poduszki - klime nie mam na szczescie szyberdachu (bo mi sie to strasznie nie podoba) i jeszcze nie mam halogenow w zderzaku (jest wyprowadzona wiazke przewodow, wiec wystarczy zamontowac i podlaczyc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 są są almy z klimą bez elektryki,kolega taka kupił,jest identyczna jak moja tz.abs,klima,el.lustra ,swiatła,central i inne pierdy a ma korby w drzwiach...głupio to troche wyglada ..ale cóz tak trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi