Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dziwne piszczenie w p10 z 92 POMOCY

Gość gardes

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem, zastanawiamy sie z kumplem co jest albo cos w zawieszeniu ale to chyba nie mozliwe bo bylo robione miesiac temu caly tył i z przodu waznejsze rzeczy i bylo wszystko sprawdzone powiedzial mi mechanik ze w przyszlosci musze wymienic kolumne kierownicza, moj problem polega na ty ze jak jade samochodem zaczyna cos piszczec czasmi na dziurach i wrzuce na luz i jade po dziurach piszczy bardziej i jak stoje w miejscu i cofam a jestem na plaskiej powierzchni tez piszczy moze jaka poduszka pod skrzynia chodzi o ten moment lapania gazu i jak gasze silnik tez piszczy. ucze jezdzic ojca jezdzic i dzisiaj przy zmianie biegow takiej szrpiacej piszczy, jade po miescie 50 na 3 biegu tego piszczenia prawie nie ma tylko obbroty sa wieksze przelacze na 4bieg juz zaczyna ja slychac nawet na malych nierownosciach a o luzie juz niebede pisał bo piszcy wiec sam nie wiem o co chodzi podejrzewam poduszki pod silnikiem albo pod skrzynią prosze o pomoc jakas rade co moze byc moze mieliscie juz kjakies klopoty z tym, mam Primerke p10 z 92 roku 16 16v pozdrawiam i prosze o odpowiedz, z gory dziekuje.

i nastepny problem jaki mam to ze kapie olej na paski od silnika i rozrpyskuje mi go po calym silniku kablach masce niewiem skad moze leciec alboe z silnika olej albo z wspomagania bo po trochu brakuje ale chyba nie tyle ile chlapie skad moze leciec,

i ostatnio przy chamowaniu u mnie na osiedlu przy progach zwalniajacych i nie tylko ale najlepiej slychać w czasie hamowania cos zgrzyta i do konca nie wiem co moze byc

jak cos bedziecie wiedziec to dajcie posta z odpowiedzia dziekii

pozdrawiam Michał:)

hm sprawa naprawde ciązka .Jesli chodzi o olej to radze sprawdzic zimeringi nieadleko pasków od wpomagania jak i alternatora możliwe ze którys jest nieszczelny i olejek kapie na paski a następnie rozrzuca po silniku.Jesli maska jest brudna od strony pasażera to na 100% własnie to. Natomiast co do piszczenia to nie mam pojecia.

Gość aro_prezes

ale piszczy, czy tez zgrzyta bardziej z pzodu czy z tyłu samochodu, z lewej czy z prawej. nie jesteś w stanie zlokalizowac mniejwięcej skąd to dobiega??przeciez nie skrzypi w całym samochodzie...

• 2 tygodnie później...

czesc moj problem sie wyjasnił olej kapiacy na paski to byl olej od wspomagania wezyk osierał o pasek i przecierał i rozchlapywał co do zgrzytania przy progach niewiem samo przestało po pewnym czasie..:)

i najwazneijsza sprawa to piszczenie dalem wlasnei samochod do mechaniuka zaprzyjaznionego i chyb a guma od silnika piszczy bo jest zuzyta i wymieni

a osatnio zagotowala mi sie woda w zbiorniczku wyrownawczym i cisnienia nie bylo poszla uszczelka pod glowica i teraz stoi u mechanika i go robi ale powiedzial aby dostac glowice musi zjac sie lancuszkami hehe troche robot bedzie miał i planowanie itd. wymieniam jeszce uszcelki wszystkie i bedzi eteraz peknie chodziło.

pozdrawiam milosnikow Nissanow pozdro:) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...