Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dwa sprzęgła w K11 .

Gość ToMach
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie dobrzy ludzie jak mam sprawdzić (bez rozbierania) wielkość mojej tarczy sprzęgła.

A pytam bo w sklepach proponują mi dwa: 16 i 18 cm średnicy.

Przy okazji gdyby ktoś podpowiedział jakie zamienniki warto zamontować to byłbym dźwięczny - LuK jest najtańszy, potem Valeo.

Nissan Micra 1.0 16V 2000r.

data pierwszej rej. 12.06.2000r.

nr siln. CG10792770Q

A pytam bo w sklepach proponują mi dwa: 16 i 18 cm średnicy

Witam.

160mm - 1.0

180mm - 1.3

Czyli do twojej 160.

hmm.. myslalem ze do jego silnika w sklepie mu powiedzieli ze dwa :) jakis sklep kiepski ze w katalogu nie sprawdzili....

A pytam bo w sklepach proponują mi dwa: 16 i 18 cm średnicy

Witam.

160mm - 1.0

180mm - 1.3

Czyli do twojej 160.

Sorki, ze powątpiewam, ale sprawdzałem katalogi on-line LuK'a i Valeo i to właśnie w nich nie ma konkretnej odpowiedzi "jakie sprzęgło". Zawsze podają dwie odpowiedzi. Dwie różne odpowiedzi.

Chciałbym kupić kompletne sprzęgło na Allegro, ale aby to zrobić muszę mieć pewność.

Sorki, ze powątpiewam, ale sprawdzałem katalogi on-line LuK'a i Valeo i to właśnie w nich nie ma konkretnej odpowiedzi

Te dane pochodzą z SDS Nissana z roku 1997. Jest taka możliwość, że później montowano tylko 180 w 1.0 i w 1.3. Tego na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie sprawdzić.

powiem tak :

wstaw na waresztat : rozbierz , zobaz.. ja zmienialem i nie pamietam ale chyab 160mm

gdybym wiedzial ze do 1.3 byly 180- to bym zamontowal bo prawda jest taka ze tarcze mozesz dac wieksza jesli docisk odrazu zmieniasz..

ja wychodze z zalozenia ze jak sprzeglo jest DORŻNIĘ... to lepiej wymieniac komplet... docisk tarcza i łozysko.. za kompet dalem ok 250zł

z tego co mi wiadomo to Micra 2000 1.0 miała sprzegło z 1.3, a Micra prod do 97r o poj. 1.0 miała sprzęgło z k10 1.2. więć zapewne Twoje sprzęgło posiada nr 618141700

Witam,

jak ja zmieniałem u siebie to mi gościu powiedział w sklepie, że po face liftingu zmienili sprzęgło w silniku, mimo, że praktycznie reszta jest identyczna.

Tak więc :

160 mm przed zmianą

180 mm po zmianie.

Pozdrawiam,

Radek

• 3 miesiące temu...

małe pytanko (laika).Chcę zmienić tarczę sprzęgła z pozostałymi bajerami.Na rynku-w rozsądnej cenie-są takie dwie firmy: LUK i VALEO.Którą byście wybrali jako tą lepsiejsą?

Dzięki i pozdro :064: