maniek Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Zbliża się zima więc zastanawiam się jak unikać skrobania szyb. Zastanawiam sie czy podgrzewanie płynu do spryskiwaczy wiele da, czy rozmrozi szybę ?? I ile taka grzałka kosztuje ?? ( z tego co pamietam to jest to spirala montowana na węzyk od zbiorniczka) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 a co ci da ciepły płyn ? przecież nie roztopi od razu lodu na szybie a pozatym nie odetniesz od spryskiwacza włączenia się wycieraczek co na zlodowaciałej szybie poskutkuje bardzo szybkim zniszczeniem piórek (wystarczy parę razy) imo już lepiej termos z wodą wozić i polać lekko podczas skrobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Witam. Zanim zastosujesz jakikowiek podgrzewacz do płynu spryskiwaczy zrób doświadczenie- wsadź do zamrażarki kawałek szyby ( lub innego szkła ) i potem polej ciepłą wodą. Gwarantuję że szkło szlag trafi. Jedynym rozsądnym i bezpiecznym sposobem na rozmrożenie szyby , szczególnie przy dużych mrozach jest stosowanie odpowiedniego płynu oraz wspomaganie odmrażaczami( ja stosuję czysty denaturat w spryskiwaczu od jakiegoś płynu do mycia okien- bo taniej ). Co do polewania ciepłą wodą zamrożonej szyby to najepiej to określił jeden z moich sąsiadów po polaniu a jeszcze przed wymianą szyby- ale to się nie nadaje do druku .Pozdrawiam i życzę przemyślenia tematu raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Zbliża się zima więc zastanawiam się jak unikać skrobania szyb. No niestety tylko garaż... bo bez przedniej szyby to chyba u nas jeździć nie wolno... . W zeszłym roku żona kupiła jakiś płyn w sprayu do odmrażania szyb, ale on to głównie śmierdział i brudził szybę... - ja wolę włączyć gorący nawiew na szybę i skrobać - szyba jest czysta zanim silnik się nagrzeje, czyli zanim nawiew jest ciepły ;D. Jeśli na aucie jest śnieg, to najpierw odmiatam, a potem dopiero skrobię lekko już podtopiony lód z szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Wg mnie to szkoda zachodu - ja nie mam garażu i dlatego na zimę zaopatrzę się w osłonę na przednią szybę. W ubiegłym roku przez skrobanie tylko porysowałem sobie szybę i strasznie mine to wkurza. Odrażacz faktycznie jak piszecie więcej smrodu niż skuteczności. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Zrobcie eksperyment i polejcie w zime auto ciepla i zimna woda. Zobaczcie czy zamarznie pierw ta ciepla czy zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Witam. To co proponujesz ( polanie samochodu ciepłą lub zimną wodą ) nijak się ma do polewania SZYBY w dodatku zamrożonej - ciepłą wodą. Proponuję eksperymnet najprostrzy z możliwych- nalej do zimnego słoika wrzątku- o ile pamiętam z własnych doświadczeń to denko osobno-reszta osobno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Chodzi mi o to ze jak na szybie bedzie np szron to polanie ciepla woda moze jeszcze bardziej ja zamrozic. Ktos zrobil taki eksperyment i wyszlo ze ciepla ciecz na mrozie zamarznie szybciej niz zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Zell - wycieraczki zawsze mozna postawic na czas "odmrazania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czen Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam najlepszy sposób na zamarznięte szyby to zakupić koncentrat ja używałem K2 CLARIS -80C koncentrat wlewamy w atomizer do szyb zwinąłem Żonce i heja. Rano śnieg zmiatamy kilka razy na szybkę i jest ok. Polecam lepsze niż odmrażacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Chodzi mi o to ze jak na szybie bedzie np szron to polanie ciepla woda moze jeszcze bardziej ja zamrozic. Ktos zrobil taki eksperyment i wyszlo ze ciepla ciecz na mrozie zamarznie szybciej niz zimna. dokladnie. ciepla woda szybciej zamarza niz zimna. moim zdaniem albo oslona na szybe albo odpalic samochod 3 min dmuchawa na szybe to cyba jnie tak dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam najlepszy sposób na zamarznięte szyby to zakupić koncentrat ja używałem K2 CLARIS -80C koncentrat wlewamy w atomizer do szyb zwinąłem Żonce i heja. Rano śnieg zmiatamy kilka razy na szybkę i jest ok. Polecam lepsze niż odmrażacz To dobre rozwiązanie. Może trochę drogo wychodzi jak się kupi dobrej firmy koncentrat, ale naprawdę działa. Poza tym odrobinę większe stężenie koncentratu do spryskiwaczy i jest spoko. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 zna ktoś tą "cudowną skrobaczkę" ?? SKROBACZKA KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 zna ktoś tą "cudowną skrobaczkę" ?? SKROBACZKA KLIK Dla mnie to ściema :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Na Allegro każde gówno można sprzedać. Ja wam proponuję założyc ogrzewanie postojowe zwane nie bez przyczyny Webastem Cód miód malyna i cieknie ślyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi