Gość Cysio Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 witam !!! mam taki problemik jezdze na ropie i ostatnio pokusilem sie o dodatek do ON przeciwdzialajacy gestnieniu ropy .... i tu narodzil sie problem bo teraz co chwile zapala mi sie kontrolka pompy wtryskowej ... nie ma reguly jej zapalania ale najczesciej swiecy przy przyspieszaniu - gwaltowne nadepniecie na hamulec powoduje jej wygasniecie czy to normalne i czy w jakis sposob da sie cos z tym zrobic ?? nie wiem czy pompa sie przez to nie uszkodzila dzieki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamm Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 jeszcze napisz o jakie auto chodzi i dokładnie jak się nazywa kontrolka... pozdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 autko to primerka p10 '92 2,0d a kontrolka to pompa wtryskowa (w lewej czesci konsoli - obok grzania siwec zarowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 W P10 jest kontrolka jakaś od pompy wtryskowej przecież tam nie ma żadnej elektroniki jeżeli chodzi o układ paliwowy???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 4 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 to czego to jest kontrolka ?? moze znajde w jakims manualu ale wydaje sie ze pompa wtryskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 4 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 to czego to jest kontrolka ?? moze znajde w jakims manualu ale wydaje sie ze pompa wtryskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 6 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 ____ _/ _ _ _ ____/ () mniej wiecej tak wyglada ta kontrolka ()-to kropelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 6 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 A nie będzie to od poziomyu czegoś np. płynu w chłodnicy czy zbiorniku wyrównawczym ,albo płynu w sprzyskiwaczu no chyba, że masz taki bajer od poziomu oleju??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 plyny sa sprawdzone i wszystko jest w normie nie sadze zyby to moglo byc od oleju bo od tego jest osobna kontrolka czujnika w zbiorniczku do spryskiwaczy tez nie ma sciagam manuala moze tam sie czegos na ten temat dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 28 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2004 zakoncze w tym poscie temat tej nieszczesnej kontrolki koledzy klubowicze bardzo mi pomogli i okazalo sie ze ta kontrolka wskazuje na wode w odstojniku filtra paliwa (i nie tylko to) wycislem z odstojnika az pol szklanki wody i juz wszystko smiga i nie drazni mnie ta kontrolka wielkie podziekowania dla szanownych klubowiczow !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S.P.Q.R. Opublikowano 29 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2004 apropos dodatkow Mialem kiedys volvo 740 2,4D(silnik VW LT) Na zime na bak 70 litrow wlewalem 1/4 l denaturatu-przeciw zamarzaniu (dynx laczy sie z woda i sie ona nie wytraca), i 1/4 l nafty - zeby parafinka sie nie wytracala. Powiem tak przy -20 stopniach rano od pierwszego palil rowniutko!! Stary sposob a skuteczny no i duzo tanszy, ale teraz nie ma takich mrozow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzes Opublikowano 15 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2005 Drogi Cysiu! Ta kontrolka to Kraftstoffilter czy jakoś tak, a po polsku to kontrolka informująca, że w filtrze paliwa masz wode. Tak przetłumaczyłem sobie z książeki jaką dostałem z moim Nissankiem, tak też piszą inni forumowicze tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi