xelus Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Podobno mozna polowe wymienic. Ja w swojej mam wlacznik przeciwmgielnych zintegrowany - a tu tego braknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Czy to ma być taki przełącznik?? Aukcja Allegroczy trzeba wymieniać całość czy tylko dzwignie wycieraczek sie da?? Tak to taki przełącznik, tylko to samo możesz mieć za 6 zeta, może nie jest to jak w orginale, ale wygląda OK ( ) wystarczy kupić 1 potencjometr i 1,5 m. kabla i już masz regulacje :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 klajgus, Dobry pomysł, ja sie na razie zastanawiam, i tak wcześniej muszę alarm zamontować bo otwieranie drzwi kluczykiem to masakra :/ Ciekaw byłem jak wygląda oryginalny przełącznik i czy jest to rozbieralne od całego przełącznika zespolonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Pomysł z potencjometrem jest super! Szkoda, że mam 2 lewe ręce do elektroniki bo nie wiem o czym piszecie Może ktoś od A do Z napisać jak założyć to ustrojstwo? Jakie są potrzebne części? Gdzie podpiąć przewody? (miejsce i koor przewodu) Mam znajomego elektronika to może się podejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Ziutek, Jak dobrze pojdzie to bede robil to jednemu z klubowiczow. Postaram sie zapisac jaki kolor przewodu jest ten od sterowania czasu. Mysle ze najlepiej jakby ten temat przeczytal Twoj kolega, to powinien zalapac w chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Pomysł z potencjometrem jest super!Szkoda, że mam 2 lewe ręce do elektroniki bo nie wiem o czym piszecie Może ktoś od A do Z napisać jak założyć to ustrojstwo? Jakie są potrzebne części? Gdzie podpiąć przewody? (miejsce i koor przewodu) Mam znajomego elektronika to może się podejmie. Myślę ze sam dasz rady :one: postaram ci sie to wytłumaczyć jak ja to zrobiłem ( tez jestem nie za bardzo oznajomiony z tymi sprawami i dałem rady ) A wiec kupujesz potencjometr audio o charakterystyce liniowej (A) o wartości 1k Ohm on będzie miał 3 nóżki, jedna zewnętrzna obojętnie która mostkujesz ze środkową do tej zmostkowanej i tej jednej pozostałej , przylutowywujesz zwykły dwu żyłowy kabel (pytasz o kolor przewodu, będzie taki kolor jaki będziesz miał przewód), drugi koniec kabla przylotowywujesz do miejsca nr 1 ( na zdjęciu nr 2 kolegi kiciek z Nie 23 Wrz, 2007 14:13,♦ przyjrzyj sie fotce bo kolor czcionki jest mało widoczny), potem mostkujesz miejsce nr. 2 I GOTOWE :diabel: u mnie działa. Dodam ze ten element ze zdjęcia jest fajnie dostępny po zdemontowaniu schowka, znajdziesz go po prawej stronie, jak nie będziesz pewien to włącz sobie wycieraczki na prace przerywana i wtedy usłyszysz który "cyka".Życzę powodzenia i daj znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 i Ty się martwiłeś że kompa sam nie podłączysz Jak tam dłubiesz coś w tym plastiku wokół zegarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysiek07 Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 wykonałem wszystko zgodnie z Waszymi radami i przyznam dziwnie u mnie działa. czyli po włączeniu wycieraczki na pierwszy bieg początkowo macha pięknie co kilka sekund; po ok. 2 minutach machnie 3 razy bez przerwy, znowu machnie 1 raz, i znowu 3 lub 4 razy bez przerwy. po prostu głupieje. dodam, że przełącznik oryginalny ze szrotu (50pln), dodatkowy kabelek był w kostce, a rezystory dawałem różne od 400Ω do 3,3k. ale nie poddaje się i szukam przyczyny, bo sprawa jest słuszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 U mnie zastosowalem zwore na plytce, to ogolnie czas dobrze odmierza, ale czasami potrafi machnac wycieraczke bez przerwy dwukrotnie. Wydaje mi sie to poprostu wina tego ukladziku, a dzieje sie to wlasnie jak dluzej uzywam tej czasowej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 No przyznam ze u mnie tez jest ten efekt kilkukrotnego machniecia. Moze ktos kto ma oryginalnie sie zlituje i pomoze jakas fotografia czy opisem co tam siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nico Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam! Pomysł z potencjometrem jest fajny - jadnak jak ktoś lubi oryginał to mam taki do sprzedania. Oryginalny przełącznik z płynną regulacją wraz z przekaźnikiem. Przełącznik z N15 hatback - posiada przełącznik do tylnej wycieraczki, którego nie trzeba podłączać jak ktoś ma sedan. Wszystko sprawdzone i sprawne. Jakby co to mój mail - fuego1@poczta.onet.pl Pozdrawiam Nico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Po dobrej cenie napotkalem przelaczniki: http://www.allegro.pl/item341163513_almera...kierownica.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 wwl, na nowej aukcji już nie ma promocji:) http://www.allegro.pl/item347310362_almera...kierownica.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 czy może mi ktoś pomóc z płynną regulacją wycieraczek. U mnie jest taki problem Mam ALMERKE TINO z fabryczną płynną regulacją wycieraczek, co z tego jak ją włącze to wycieraczki się zatrzymują w połowie szyby, po chwili idą do końca i troche z powrotem i po kolejnej chwili znowu ruszają Czyli jeden cykl robią na trzy razy. Jest też fabryczna opcja jednego machnięcia wycier. przy dzwigni do góry,co z tego że jest ale muszę tą dzwignie trzymać aż wycieraczka powróci na swoje miejsce ,acha przy spryskiwaniu szyby też powinne wyc. działać ale nie zawsze to robią czy ktoś wie co jest nie tak lub zepsute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotruś pan Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 W mojej N15 przekaźnik i kostka jest 6 stykowa mam potęcjometr od regulacji wycieraczek z Lanosa i pieknie pasuje obok regulacji swiateł ale dalej nie kapuje jak połączyć ten regulator z przekaźnikiem i dźwignią od wycieraczek może jeszcze raz ktoś mi wytłumaczy będę hepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/show_item.php?item=34328...82+wys%C5%82any. a to ?? juz zalicytowalem wiec mnie nie przebijac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Będzie dobry - ale pamiętaj żę musisz wymienić jescze przekaźnik. Doszliśmy z Zellem do wniosku, że oznaczenie przekaźnika z reglacją ma ostatnie cyfry 10. Kupiłem taki sam przełącznik i przekaźnik oznaczony 1M210 jutro montuje i zobaczymy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 no to gitara no bo mnie juz wkurza wlonczanie i wylonczanie manetki jak slabo pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 piotruś pan, Jesli w ukladzie sterowania masz wszystkie piny, to trzeba bedzie zrobic Ci foto by ulatwic. Ogolnie na skroty, musisz wpiac pod jeden z pinow potencjometr, a na potencjometr podac mase. Najlatwiej to podpiac sie pod sama kostke, jednak krocej z przewodem jes odnalezc go przy manetce. Jak chcesz to moge zrobic foto ktory pin za to odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Będzie dobry - ale pamiętaj żę musisz wymienić jescze przekaźnik. Doszliśmy z Zellem do wniosku, że oznaczenie przekaźnika z reglacją ma ostatnie cyfry 10.Kupiłem taki sam przełącznik i przekaźnik oznaczony 1M210 jutro montuje i zobaczymy co i jak. Mozesz zrobic fotke tego co jest w srodku przekaźnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Oryginalnie mam taki jak na początku wątku 1M200 (biała naklejka) Kupiłem taki 1M210 (po prawej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotruś pan Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 WWL mam kostkę na 8 pinów ale tylko jest 6 przewodów dwa miejsca na piny są wolne a z przekaźnika wychodzi tylko 6 bolców więc wiązka nie jest orzygotowana do podłączenia przekaźnika 7 bolcowego trzeba by ciągnąć dodatkowy przewód dobrze kombinuje czy nie? wcześniej były pokazane zworki w przekaźniku ale po zwarciu i tak nie ma wyjścia SIÓDMY BOLEC Poza tym pokrętło od regulaci szybkości ma na wyjściu 4 bolce jak to połączyć z przekaźnikiem i przełącznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 piotruś pan, pokretlo zbadaj miernikiem na opor i zobacz. Wartosc maxymalna to jak ktos juz pisal wyzej 1kOhma. Z przekaznikow wystawiasz dodatkowy pin albo wlutowujesz przewodzik na stale do potencjometru plus zworka na plytce i funkcja odpalona. Potencjometr masujesz i to wszystko. Oznaczona brakujaca nozka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotruś pan Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 WWL z przekaźnika wyprowadziłem siódmy pin i zrobiłem zworke w 1 jakna rysunku wcześniej z tego 7 pinu ciagne przewód do potęcjometu ale z potęcjometru musi być wyjscie gdzieć podłaczone i nie wiem gdzie je podłączyć jeżeli dam tak jak pisałeś na minus a na pinie będzie plus to zrobi się zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 BINGO!! Po godzinie pracy płynna regulacja działa jak talala. Co prawda przeraził mnie czas pomiędzy dwoma pierwszymi przerwami - 2 sek - 10 sek ale prędko okazało się że można go płynnie regulować w tym zakresie. Na koniec zrobiła się pogoda i nie ma jak wypróbować nowej zabawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi