Gość Ja_good Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 mam pytanko w sprawie Micry K-11 1.0 16v 1. Jaki akumulator był montowany w Mikrze 1,0 16v 96rok ?? 2. czy przez słaby akumulator może nie działas imobilajzer(na pilota), a światła postojowe i kokpitu siepalą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Ja mam w K11 1.0 akumulator BOSCH Asia Silwer 45Ah. Jest dość drogi (215zł) ale za***iście dobry. Mogę polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 2. czy przez słaby akumulator może nie działas imobilajzer(na pilota), a światła postojowe i kokpitu siepalą ?? Prędzej obstawiałbym baterię pilota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 micra miala problemy z palacymi sie swiatlami - gdzies slyszalem ze przyczyna byly problemy skokow napiecia - glownie przednie swiatla padaly... (u mnie mijania - postojowki nie) a te z deski to kilka razy wymienialem, bo jak juz jedna padla to zaraz potem padaly inne - az w pewnym momecie na zegarach mialem jedna te na klawiszach tez padaja szybko - po wymianie potrafily swieciec 1 dzien. mowie o tych od podswietlania klawiszy - podgrzewanie szyby, przeciwmgielne tylne, awaryjne . chyba zaliczyl bym problem do dzialu - "ten typ tak ma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał79 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Posiadam amumulator Delphi 45Ah i również mog go polecić jest również drogi ale bardzo wytrzymały. A jeżeli chodzi o immobilajzer to wymieniłbym przedewszystkim baterię w pilocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 dołaczam side do propozycji batera-pilot. osobiscie nie pamietam jaki mam aku ale jutro moge to sprawdzic.. wiem ze jest mocniejszy niz byl orginalny i powiem szczerze - 8 h sluchania muzy na fool w garazu i nawet niezajeknie przy odpalaniu ps nie trzeba kupowac protokatnego.. mozna wtsawic pospolitą kostkę kwadratową.. kwestia wyprostowania jednego ucha w podstawie aku . uchwyty sięęgają.. jedynie trzeba kawalek blachy nowej i nawiercic bo stara bedzie zakrodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 ADEX, a ile masz Ah?Myślałem kiedyś o więkrzym, bo mój pewnie trzeba będzie wymienić, bo co miesiąć jest pełno białego nalotu (proszku) Na klamrach, używałem różnych preperató zapobiegujących temu, ale nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 w k10 zamiast standardowego 45ah "japończyka" wstawiłem 55ah (420a) zap piastów tylko klemy przerobiłem na zwykłe :-) kręci jak szalony że teraz mi nawet cd nie przygaśnie podczas zapalania 8) i koszt mniejszy :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja_good Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 dzieki za porady chlopaki :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 a ja polecam akumulator od wozka widlowego :D mam taki, jest wielkosci polowy tego normalnego co w almere wkladali, parametry ma te same ale za to wytrzymalosc na niskie temperatury o wieeele wieksza. w ta zime przy -32 odpalil odrazu po calej nocy na dworzu. jedyny minus ze cokoliki sa mniejsze wiec sie musialem pobawic z tasma olowiana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Tak wogóle to zapomniałem dodać iż standardowo w Micrze K11 są akumulatory 36Ah. teraz mi nawet cd nie przygaśnie podczas zapalania Też tak mam na moim BOSCH'u w Micrze. Musze takie ako ale 60Ah do 100NX'a kupic bo za***iste są te akumulatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 fajnie tylko że ja za swojego nówke ZAPa 55AH 420EN w maju dałem 70zł+8 zł klemy 8) edit dla ciekawskich; zobaczcie sobie w sklepie ile normalnie kosztuje ZAP Piastów 55AH/420EN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 za swojego nówke ZAPa 55AH 420EN w maju dałem 70zł Z drugiej strony mój może dłużej potrzymać. Zobaczymy z czasem co i jak za parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 inc dzieki za podpowiedz.. na 2007/2008 planuje swapanie silnika z sanny 1.6 do microlota i wiem ze aku juz mi sie pod maska nie zmiesci wiec bedzie przezucany do bagaznika a tam niestety przyda sie mały aku i mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 inc dzieki za podpowiedz.. na 2007/2008 planuje swapanie silnika z sanny 1.6 do microlota i wiem ze aku juz mi sie pod maska nie zmiesci wiec bedzie przezucany do bagaznika a tam niestety przyda sie mały aku i mocny no to polecam taki aku ;] jak nie zapomne to zrobie fotke pod maska i zobaczysz jaki on malutki jedyny problem to wlasnie z klemami byl, musialem troche tasmy olowianej owinac. ale moze jak kupisz male klemy to da rade a wozek tez byl nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 a na przegladzie nic niemowili o aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 a co ma piernik do wiatraka ??? jest aku ? działa? no to nie maja sie do czego przypierdzielać a jak bede miał aku w bagazniku to co ?? beda goszukac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 z tego co wiem akumulator ma byc poprostu dobrze przymocowany. do niczego wiecej sie nie moga przyczepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 a n o nic tak sie tyl;ko pytałem:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi