Gość wszok Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 kupulem reduktor opod blosa i sa 3 sruby do regulacji.. cos takiego http://www.allegro.pl/item129462455_redukt...140kw_nowy.html dwie na imbus i jedna do regulacji recznej . ktora wie reguluje dawke gazu? aha i jeszcze od strony mocowania jest jakas dziura... do czego ona jest?? ( na sdjeciu nie widac jest po drogiej stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Do regulacji służą te 2 śruby , które sa z boku. Jedna służy do regulacji czułości membrany , a druga do wstpnej regulacji obrotów. Ta duża śruba służy do spuszczania oleju z reduktora. Ta dziura z tyłu musi być , potrzebna jest do wyrównania ciśnień panujących po obu stronach membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 z boku sa 3 sruby. dwie na imbus (jedna wieksza druga mniejsza) i jedna ktora mozna odkrecic reka.. a a ta duza na dole to do sposzczania oleju. jak mozesz to powiedz mi ktora jest od czulosci membrany czyli raczej nie ruszac a ktora od dawki gazu (mniejsza czy wieksza. sory za klopot ale prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Tak na prawdę to od dawki gazu śruba (gaźnik) , silnik krokowy (wtrysk) jest na wężu. Te na imbus są od czułości membrany , a ta jedna do wstępnej regulacji obrotów , a właściwie do regulacji wolnych obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 ok dzieki bo chodzi mi o to zeby parownik byl odkrecony na fuull bo reszte wyreguluje blosem. dzieki;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 A nie lepiej podjechać do warszatu gazu a za mała opłatą zrobić to porządnie. Z obserwacji wiem że rzadko kiedy ludziom robota a'la Adam Słodowy wychodzi na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 wymiana reduktora bedzie w warsztacie zeby upewnic sie ze wszystko jest szczelne. a przy okazji do regulacji. mam wskaznik AFR wiec pewnie i tak po regulacji troche ja wzbogace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 do tego reduktora trzeba już przewody o grubości 8mm, u siebie musiałem wsadzić przejściówkę na przewód zaraz za elektrozaworem z filtrem... Tak na prawde do BLOSA nie musisz zmieniać farbycznych ustawień, tą małą śróbkę przy ampulowych wkręć na maksa - to jest dobre jak masz gówniany mikser a nie Blosa 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 do tego reduktora trzeba już przewody o grubości 8mm, u siebie musiałem wsadzić przejściówkę na przewód zaraz za elektrozaworem z filtrem... dokladnie wystartowalem do garazu jak gepard, patrze a tu 8mm i lekko mnie zmulilo .. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 do tego reduktora trzeba już przewody o grubości 8mm, u siebie musiałem wsadzić przejściówkę na przewód zaraz za elektrozaworem z filtrem... dokladnie wystartowalem do garazu jak gepard, patrze a tu 8mm i lekko mnie zmulilo .. .. Ja kupując takowy reduktor dostałem z nim takowe przejściówki :!: a wy nie :?: To znaczy że od dobrego sprzedawcy kupiłem bo jeszcze 2 filterki do gazu mi gratis dorzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 a no widzisz to widac mi sprzedal jakis skapiec.;/ sam goly reduktor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi